Gıdanı Koru Kampanyası'nın tanıtımı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıdanı Koru Kampanyası'nın daha hızlı büyümesi için, TOBB olarak 365 oda ve borsa, 1,5 milyon üyeyle birlikte ülke çapında ve tüm yerel mecralarda çalışacaklarını bildirdi.

Haberler 21.05.2020 - 00:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hisarcklolu, Tarm ve Orman Bakanl ile FAO ortaklnda gerçekletirilen Gdan Koru Kampanyasnn tantm toplantsna video konferans yöntemiyle katld.

Gda israf, gda kayb ve gda güvenlii gibi kavramlarn günümüzde daha fazla önem kazandn söyleyen Hisarcklolu, dünya genelinde 821 milyon insann açlkla mücadele ettiine dikkati çekti. Hisarcklolu, söz konusu mücadelenin yannda üretilen gdann üçte birinin de israf edildiini belirtti.

Gda kaybn, ürünün hasat döneminden perakende sürecine kadar giden süreçte, gda israfnn ise perakende sonras tüketim süreciyle birlikte yaandn iaret eden Hisarcklolu, Maalesef ülkemizde en büyük gda kayb sebze ve meyvelerde. Üretilen sebze ve meyvenin yars tüketilmeden heba oluyor. dedi.

Gdan Koru Kampanyasnn tantm

Hizmet sektöründe gda israfnn, iletme bana ylda 4,2 tona ulatn dile getiren Hisarcklolu, bugün balatlan kampanya ile gda kayp ve israfnn nedenleri, sonuçlar ve çözümleriyle ilgili farkndalk salanacan, gda tedarik zincirinin, topraktan sofraya her aamasna özgü önlemler gelitirileceini ve geri dönüüm konseptinin daha etkin uygulanacan söyledi.

Hisarcklolu, Türkiyenin bu kampanya ile uluslararas camiada rol model haline geleceinin altn çizerek, kampanyay ülkeye kazandranlara teekkürlerini iletti.

TOBB olarak, Tarm ve Orman Bakanlyla i birlii içerisinde çalmaya, projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Hisarcklolu, Dijital Tarm Pazarnda sonra Gdan Koru Kampanyasyla birlikte, Tarm Bakanlmzla i birliimizi, daha da güçlendiriyoruz. TOBB olarak bu projelerin içerisinde yer almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Gdan Koru Kampanyasnn daha hzl büyümesi için, TOBB olarak 365 oda ve borsamz, 1,5 milyon üyemizle birlikte, ülke çapnda ve tüm yerel mecralarda çalacaz. deerlendirmelerde bulundu.

Ana Sayfaya Git