Girilemeyen Bölgede Petrol!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak "Önümüzdeki dönem Şemdinli'den Cizre'ye kadar, kuzeyde Van'dan Siirt'e kadar alan içinde çok yoğun uçakla gravite veri toplama işlemine başladık. Bu çok önemli bir adım. Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen adım"

Haberler 24.05.2018 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, Önümüzdeki dönem emdinliden Cizreye kadar, kuzeyde Vandan Siirte kadar alan içinde çok youn uçakla gravite veri toplama ilemine baladk. Bu çok önemli bir adm. Türkiyede ilk kez gerçekletirilen adm. dedi.

Albayrak, çukurca ilçesinde kurulan Türkiye Petrolleri Anonim Ortakl petrol arama sahasnda incelemelerde bulunmak üzere Hakkariye geldi. Berat Albayrak, beraberindeki heyetle Yüksekovadan helikopterle çukurcaya buradan da Bardakl Yaylasnda kurulan sahaya geçti.

- Kuyumuzun ilk kazma ilemini balattk

Burada incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Albayrak, düzenledii basn toplantsnda, dünyann en güzel ilçelerinden birinde tarihi bir günde bir araya geldiklerini söyledi.

Yllardr konuulan bir bölgede, çukurcada ilk derin sondaj gerçekletirdiklerini anlatan Albayrak, bölgenin, potansiyeli ve yer alt kaynaklar itibariyle hem petrol aramalar hem de madencilik noktasnda uzun zamandr konuulan bir yer olduunun altn çizdi.

Albayrak, son zamanlardaki aktif enerji siyasetleri çerçevesinde, sadece derin deniz sondajclk faaliyetleri deil, ayn zamanda kara aramacl noktasnda da daha aktif siyaset yürüteceklerini younlukla ifade ettiklerini anmsatt.

Bu sürecin bir adm olarak bugün Irak snrna 3.5 kilometre uzaklktaki bölgede çalma balattklarn belirten Albayrak, unlar kaydetti:

çok potansiyeli olan bir sahamz. Burada yerli mühendislerimizle, bölge halkyla kuyumuzun ilk kazma ilemini balattk. 4 bin 450 metrelik hedef sondaj stratejisiyle önümüzdeki aylarda kuyunun neticelerini alacaz. Süreç, bu kuyuyla, çukurcada oluacak admla bitmeyecek. Yeni dönem balyor. Önümüzdeki dönem emdinliden Cizreye kadar, kuzeyde Vandan Siirte kadar alan içinde çok youn uçakla gravite veri toplama ilemine baladk. Bu çok önemli bir adm. Türkiyede ilk kez gerçekletirilen adm. Uçakla bölgede gravite verileri toplayacaz, hem de kara sismik detayl çalmalar younlatrarak uzun yllardr halkmzn konutuu snr bölgemizdeki yer altnda ne var, bu admlarla inallah Türkiyenin gelecek yllarna her alanda olduu gibi enerji, yer alt kaynaklar, madencilik alannda da salam bir adm atacaz.

Türkiye artk eski Türkiye deildir

Türkiye baka bir ülke, eski Türkiye deil. Daha güçlü, güvene ve istikrara dayal 15 yllk yolculuunda geleceine çok daha salam admlarla ilerliyor. diyen Albayrak, Hakkariye bu süreç içinde çok büyük yatrmlarn yapldn, kentin düne göre daha iyi, yarna daha güvenli, umutlu bakan bir bölge olduunu ifade etti.

Albayrak, ülkenin geleceinin daha iyi olacan vurgulayarak, Devletimiz, askerimiz, milletimizle her alanda, ekonomik, yatrm, istihdam, turizm alannda daha iyi olacak. Turizm yatrmlaryla da bölgemiz gelecee daha emin ve güçlü admlarla çok daha ümitli bakacak. Kuyumuzdaki emei olan ve bu süre içinde yatrm noktasnda ortaya çkacak mesaiden dolay tüm çalan arkadalarmz, çukurca halkmz tebrik ediyorum. Kuyumuzun hayrl olmasn diliyorum. diye konutu.

Daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaret eden Albayrak, vatandalarla sohbet etti.

Programa, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Temel Ayca, Yüksekova 3. Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, 2. Hudut Tugay Komutan Tugeneral Bahtiyar Ersay, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, AK Parti l Bakan Emrullah Gür, bakanlk bürokratlar ve vatandalar katld

Ana Sayfaya Git