Girişimciye yeni kredi

Varank "KOSGEB'in girişimcilik destek programından yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz" müjdesini verdi.

Haberler 23.10.2019 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank, KOSGEBin giriimcilik destek programndan yararlanan ya da yararlanmay planlayan giriimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi program balatyoruz. lk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alnan kredinin 10 puanlk finansman maliyetini KOSGEB karlayacak. dedi.

TechXtile Start-Up Challenge ile Bursa Textile Show Açl Törenine katlan Varank, burada yapt konumada, tekstil sektöründe katma deerin artmasn önemsediklerinin altn çizerek, Bakanlk olarak bu alana yönelik çeitli destekler sunduklarn söyledi.

2023 Sanayi ve Teknoloji Stratejisinde giriimcilik ve Ar-Ge ekosisteminin güçlendirilmesine özel önem verdiklerini anmsatan Varank, Giriimcilii güçlendirmek adna Türkiye Giriim Ekosistemi Platformu ve nternet Sitesini kuruyoruz. Bu platformda yatrmclarn tantlmasnn yan sra, giriimcilerin kullanabilecei kaynaklar hakknda bilgilendirmeler yapacaz. diye konutu.

- Melek yatrmclarn says artrlacak

Varank, erken dönem giriimciler için vergisiz veya kolay vergili dönem gibi mekanizmalar gelitirmek istediklerini dile getirerek, yurt dndan gelen giriimciler için ho geldin paketi ve giriimci vizesi gibi uygulamalar ilgili bakanlklarla çalacaklarn dile getirdi.

Ekosistemin için finansman kaynaklarnn da özel bir önem tadn aktaran Varank, Bu maksatla melek yatrmclarn saysn ve etkinliini artracak, kitlesel fonlamann kullanmn yaygnlatracaz. dedi.

Varank, giriim sermayesi fonlarnn hacmi ve kullanmn artracak tedbirler de alacaklarna dikkati çekerek, öyle konutu:

KOSGEBin giriimcilik destek programndan yararlanan ya da yararlanmay planlayan giriimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi program balatyoruz. lk defa uygulanacak bu mekanizmayla, 50 bin liraya kadar alnan kredinin 10 puanlk finansman maliyetini KOSGEB karlayacak. Giriimcinin genç, kadn, engelli, gazi veya ehit yakn olmas durumunda 50 bin liralk limit 70 bin liraya çkacak. Kredinin teminatn ise Kredi Garanti Fonu verecek. Giriimcilerimiz sadece anapara ve çok cüzi miktarda bir faiz ödemesi yapm olacak. Biz bu programla, giriimciler için önemli olan iletme sermayesine ek bir katk salamay hedefledik.

- Tekstil mühendislerine çar

Ar-Ge ekosistemini iyiletirmek için 17 senede önemli admlar atldna iaret eden Varank, 200ü akn üniversite, bin 500ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarm Merkezi, 84 Teknoloji Gelitirme Bölgesi ve 112 bin aratrmacnn bu ekosistemin temel aktörleri olduunu, niceliin yan sra nitelii de daha üst basamaklara çkarmak istediklerini ifade etti.

Varank, üniversite-sanayi i birliini daha güçlü ve verimli bir hale getirmek amacyla balatlan Sanayi Doktora Program için geçen hafta çarya çktklarn hatrlatarak, tekstil mühendislerinin de söz konusu programa bavurmas için çarda bulundu.

Programa kabul edilen doktora örencilerine aylk 4 bin 500 lira burs verildiini aktaran Varank, Doktora örencilerimiz, pratikte uygulama ansna kavuacaklar alanlarda eitim alacaklar. Mezuniyet sonrasndaysa, sunduumuz istihdam garantisi sayesinde çaltklar alanda hiç ara vermeksizin katma deer üretmeye devam edecekler. diye konutu.

- hracatta yüksek teknolojili ürünlerin payn artrma hedefi

Varank, bu politikalarla milli gelirde imalat sanayinin payn ve içi bana katma deerini artracaklarn belirterek, Hedefimiz ihracatmzda orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin payn yüzde 50ye çkarmak. Tekstil sektörümüzün de tüm bu hedeflerde öncü rol oynamasn istiyoruz. Sektörde oluturacamz yeni markalar, yeni i modelleri ya da teknoloji youn ürünler ülkemize rekabet avantaj salayp, sçrama yaptrabilir. dedi.

Ana Sayfaya Git