"Gizli ve açık zamlar esnaf ve halkı mağdur ediyor"

Gizli ve açık zamların esnaf ve halkı olumsuz etkilediğine dikkat çeken HÜDA PAR GİK Üyesi Vedat Turgut, birçok esnafın kepenk kapatmayla karşı karşıya kaldığını söyledi.

Haberler 25.02.2018 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel dare Kurulu (GK) üyesi Vedat Turgut bakanlndaki heyet, Diyarbakrn merkez Balar lçesinde esnaf ziyareti gerçekletirerek esnafn yaad sorun ve skntlar dinledi.

Ziyaret sonras deerlendirmelerde bulunan Turgut, HÜDA PAR olarak kurulduklar günden itibaren sürekli sahada olduklarn söyledi.

Geçen yl yaanan ekonomik skntlardan sonra esnafn ciddi skntlar çektiini belirten Turgut, bu yl da ayn skntlarn daha ar bir ekilde devam ettiini söyledi.

Turgut, Hükümet bata olmak üzere bütün yetkililerin, esnafn sorunlarn, HÜDA PARn yapt gibi birebir, kendileriyle yüz yüze görüerek, sorunlarn dinleyerek ve çözüm yollar arayarak esnafa yardmc olmaldr. Zira u an esnaftan edindiimiz izlenim, 2018 ylnn da 2017 yl gibi iyi geçmedii ve böyle devam etmesi durumunda birçounun iflas edecei, birçounun kepenk kapatma durumunda kalaca yönündedir. ifadelerini kulland.

GZL VE AçIK ZAMLAR

Turgut, konumasna öyle devam etti: 2017nin son aylarnda ve 2018in balarnda yaplan zamlar esnafmz ve halk madur etmektedir. Asgari ücretin neredeyse altnda ald ücretle geçimini salamaya çalan halk, zorunlu ihtiyaçlar dnda baka bir ihtiyacn karlayamamakta ve dolaysyla bu da esnaf olumsuz etkilemektedir. Buna bir çözüm bulunmas gerekir. HÜDA PAR olarak her zaman halkmzn yannda olacaz. Her zaman esnafmzn skntlarn dile getireceiz. mknlar dhilinde yapabileceklerimizi yapacaz, yapamadmz durumlar da varsa biz bunu ilgililere iletmek suretiyle esnafn taleplerinin karlanmas için iin takipçisi olacaz. Eer o da yaplmazsa u anda yaptmz gibi halkmz bilgilendireceiz. eklinde konutu.

Turgut, açklamasnn devamnda Türkiyenin Irak Kürdistan Bölgesiyle gerilen ilikilerini tekrar eski düzeye çekmesi gerektiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git