Gizli zamma operasyon

Ticaret Bakanlığı, ürünlerin gramaj, adet ve ağırlık gibi ölçülerinin azaltılmasına rağmen, ambalaj ve satış fiyatlarının değiştirilmemesi nedeniyle ürünlerin birim fiyatlarında gizli artış yapıldığını belirledi. Tüketicilerin korunması amacıyla ülke çapında denetimlerin etkin şekilde gerçekleştirilmesi için 81 ticaret il müdürlüğüne talimat verildi.

Haberler 02.08.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ticaret Bakanl, gramaj ve adedi azaltlmasna ramen sat fiyat deimeyerek gizli zam yaplan ürünlere kar denetimlerini sklatrd.

Gerek Bakanla ulaan tüketici bavurular gerekse resen yürütülen incelemeler neticesinde, ürünlerin gramaj, adet ve arlk gibi ölçülerinin azaltlmasna karn ambalaj ve sat fiyatlarnn deitirilmedii tespit edildi.

Ambalaj ve sat fiyatnn deimemesi nedeniyle tüketicilerin ürünlerdeki bu deiiklii fark edemedii, böylelikle ürünlerin birim fiyatlarnda zmni olarak art yapld belirlendi.

81 TCARET L MÜDÜRLÜÜNE TALMAT

Firmalarca gerçekletirilen yanltc ambalajlama uygulamalar Reklam Kurulu tarafndan haksz ticari uygulama olarak ele alnyor. Ticari Reklam ve Haksz Ticari Uygulamalar Yönetmelii hükümlerine aykr davrananlar hakknda gerekli idari yaptrmlar uygulanyor.

Özellikle temel ihtiyaç maddeleri ve gda ürünlerinin üreticisi konumunda olan firmalarn, yasal düzenlemelere uygun ekilde faaliyet göstermelerinin basiretli tacir olmann gerei olduunu deerlendiren Bakanlk, bu konuda adm att.

Tüketicilerin haksz ticari uygulamalara kar korunmas amacyla ülke çapnda denetimlerin etkin bir ekilde gerçekletirilmesi için 81 ticaret il müdürlüüne talimat verildi.

AMBALAJLAR DKKATLE NCELENMEL

Ayrca temel ihtiyaç maddeleri ve gda ürünlerini piyasaya arz eden firmalarn üyesi olduu sivil toplum ve meslek kurulularna, üyelerinin yasal düzenlemelere uygun davranmalar aksi takdirde haklarnda idari yaptrm uygulanabilecei konusunda yazl uyar gönderildi.

Maduriyetlerin önlenmesi adna tüketicilerin, satn alacaklar ürünlerin ambalajlarnn ve etiketlerinin dikkatle incelenmesi konusunda farkndala sahip olmalar önem tayor.

Vatandalarn, herhangi bir yanltc ambalaj uygulamas ile karlamalar halinde Reklam Kuruluna veya ticaret il müdürlüklerine bavurmalar gerekiyor.

Ana Sayfaya Git