Gözler gelecek yatırımcıda!

Diyarbakır'da iş çevreleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleriyle diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farklarını azaltma ve söz konusu bölgelerde yatırımı ve istihdamı artırma amacını taşıyan Cazibe Merkezleri Programı kapsamında kente gelecek yatırımcıları bekliyor.

Haberler 16.04.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm Sanayici ve Adamlar Dernei (TÜMSAD) Diyarbakr ube Bakan Hüseyin Oulmu, Güneydou Anadolu Bölgesinin yatrma çok fazla ihtiyac olduunu söyledi.

Oulmu, Diyarbakrn, Ortadounun merkezinde bulunan önemli bir il olduunu, bölgedeki olumsuzluklarn sona ermesiyle Diyarbakr ve bölgenin öneminin artacan ifade etti.

Yatrmclara seslenen Oulmu, Yatrmcy buraya bekliyoruz. Her eylerine kefiliz. Gelsinler yatrm yapsnlar, ortaklar da oluruz. Bu da olmazsa tüm zararlarn karlamaya hazrz. sizlik bittii takdirde terör olaylarnn da biteceini düünüyoruz. dedi.

- D sermayeyi bölgeye getireceiz

Hak Sanayici ve Adamlar Dernei (HAKSAD) Bakan Ramazan Azboy da hükümetin bir nebze de olsa bölgeyi kalkndrmak amacyla Cazibe Merkezleri Programn hayata geçirdiini söyledi.

Programa destek verdiklerini belirten Azboy, i dünyasn yatrm için bölgeye davet etti.

Özellikle HDP ve PKKnn çukur siyasetiyle bölgedeki sermaye da aktarld. Bölgede sadece öz sermaye dediimiz sermaye kald. diyen Azboy, öyle devam etti:

Yurt içi ve yurt dnda görümelerimiz var. Hiçbir zaman bu tür avantajlar gelmedi, bu kadar olumlu hava esmedi. nallah en yakn zamanda d sermayeyi bölgeye getireceiz, üretime katk sunacaz, fabrikalar çalm olacak. Pazar artk yurt içindeymi gibi bize çok yakn noktalarda olacak. Cazibe merkezlerinin en büyük avantaj da Ortadoudaki savan bitmesiyle ilintili olacak.

Suriye ve Irakta yaanan belirsizlikler sona erdiinde, Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerindeki illerin ekonomisinin ivme kazanacan dile getiren Azboy, Cazibe Merkezleri Program ile yakn zamanda sanayi, tarmsal sanayi ve turizmde bölgenin öneminin artmasn beklediklerini kaydetti.

- Rabbim devletimizden raz olsun

Sur Adamlar ve Toptanclar Dernei Bakan ükran Ylmaz, devletin halka ve bölgeye sahip çktn söyledi.

Babakan Binali Yldrmn bölgeye gösterdii hassasiyetin, devletin scak ve efkatli elinin bu programla bir kez daha görüldüünü anlatan Ylmaz, bölgenin terör ve isizlikle anlmasndan duyduklar üzüntüyü dile getirdi. Ylmaz, öyle konutu:

Program hayata geçer, istihdam oran artarsa terörün önüne geçeriz. çünkü terörün önüne ancak eitim ve istihdamla geçilir. Gelecee daha umutla bakacak gençler. Yllarca istihdam baltaladlar, halkmz fakirletirdiler. Rabbim devletimizden raz olsun. Yaanan bunca terör olaylarna ramen bir kez daha efkatli elini halkmza ve esnafa gösterdi.

Ylmaz, Program sayesinde gerçekletirilecek yatrmlarla batdaki birçok il gibi Diyarbakrn da üretimde adndan söz ettireceini belirtti.

- sizlii en az seviyeye çekmenin yollar aranyor

Anadolu Aslanlar adamlar Dernei (ASKON) Diyarbakr ube Bakan Aydn Altaç da 2002 ylndan önce bölgede bir i adamnn yatrm yapabilmesi için uygun alt yapnn bulunmadn anlatt.

AK Parti hükümetleri döneminde ulam, eitim ve salk alannda çok ciddi yatrmlar yapldn dile getiren Altaç, ithalat ve ihracat oranlarnda da bu deiimin kendisini gösterdiine dikkati çekti.

Altaç, bölgedeki genç nüfusun istihdam noktasnda avantaj olacan ifade ederek, Terör ve iddetin sona ermesiyle hem Türkiye hem de Ortadouya yetecek kadar her alanda ürün yetitirilebilir. diye konutu. Altaç, unlar kaydetti:

Program üretimin yannda istihdam da artrmay hedefleyen bir düünceyle oluturulmu. sizlii en az seviyeye çekmenin yollar aranyor. Tüm bu tevik ve hibe paketlerine ramen beklediimiz yatrm düzeyini yakalayamadysak bunu tamamen iddet ve terörle balantl deerlendirmek gerekiyor. Vatanda artk hizmetin, üretimin, ekonomik kalknmann huzura çok fazla katk salayacan gördü. Bu bölge inanç turizmi, kültür, spor açsndan Türkiyenin en cazibeli bölgesidir. Buralar medeniyetin, yerleik yaamn, üretimin balad bölgelerdir. Önümüzdeki süreçte Dou ve Güneydou Anadolu bölgeleri Türkiye ekonomisine ciddi oranda katk sunacaktr.

Ana Sayfaya Git