Gözleri kadroda

"Taşeron işçilerin kadro düzenlemesi, KİT'lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapanların da kadro alınmasıyla taçlandırılmalıdır"

Haberler 16.05.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Yol-Yap-naat çileri (Yol-) Sendikas Genel Bakan Ramazan Aar, Kamudaki 900 bin taeron içiye kadro veren hükümet, Kamu ktisadi Teebbüslerindeki (KT) 70 bin çalan da biran evvel kadroya almaldr. Yaplan bu önemli düzenleme, maduriyetlerin gölgesinde kalmamaldr. dedi.

Aar, kamudaki taeron içileri kadroya alan düzenlemeyi memnuniyetle karladklarn ve çok önemli bir adm olarak nitelendirdiklerini söyledi.

KTlerdeki taeron içilerin gözü kadroda

KTlerde taeron statüsünde çalanlar ile kamuda asl ii yapan taeron içilerin kapsam dnda kalmasnn düzenlemenin en tartlan ksm olduunu belirten Aar, öyle konutu:

KTlerde taeron statüsünde çalanlar ile kamuda asl ii yapan taeron içilerin toplam says 70 bin civarnda. 900 bin kiinin kadro düzenlemesinden yararland yerde 70 bin çalann kadroya alnmamasn doru ve adil bulmak mümkün deil. Bu nedenle kamudaki 900 bin taeron içiye kadro veren hükümet, KTlerdeki 70 bin çalan da bir an evvel kadroya almaldr. Madem reform niteliinde bir düzenleme yapld, bu maduriyetlerin gölgesinde braklmasn.

- çiler kadro beklentisiyle yatp kalkyor

Hükümet yetkililerinin KTlerdeki çalanlara Hazinenin kadro verecei yönünde açklamalarda bulunduunu anmsatan Aar, açklamalarn üzerinden iki aya yakn süre geçmesine ramen somut bir admn atlmadn söyledi.

KTlerde taeron statüsünde çalanlar ile kamuda asl ii yapan taeron içilerin gözünün kadro düzenlemesinde olduunu ifade eden Aar, Karayollarnda anahtar teslimi ilerde çalan binlerce içi kadro beklentisiyle yatp kadro beklentisiyle kalkyor. Bu çalanlarn talepleri ve maduriyetleri yetkililerce dikkate alnmal. Nihayetinde taeron içilerin kadro düzenlemesi, KTlerde taeron statüsünde çalanlar ile kamuda asl ii yapanlarn da kadro alnmasyla taçlandrlmaldr. dedi.

Ana Sayfaya Git