Gram altın 3 aydır değer kazanıyor

Şubatta yatırımcısına yaklaşık yüzde 3 getiri sağlayan gram altın, kazancını üst üste 3'üncü aya taşıdı.

Haberler 04.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ubata 219 lira seviyelerinden balayan gram altn, yükseli eilimini sürdürerek 230,5 liray test etmesinin ardndan yüzde 2,92 deer kazancyla geçen ay 225,5 liradan tamamlad. Gram altn, bu performans ile deer kazançlarn 3üncü aya tarken, yln bandan bu yana da yatrmcsna yüzde 2,7 getiri salamay baard.

Yatrm Finansman Menkul Deerler Yatrm Danmanl Yönetmen Yardmcs Vahap Tatan, AA muhabirine yapt açklamada, son dönemde ons altnn düü kaydetse de 1.300 dolar seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ettiini söyledi.

Ons altndaki güç kaybnda ABDde tahvil faizlerinin yükselmesi ve dolarn güç kazanmasnn etkili olduunu vurgulayan Tatan, son aylarda vadeli piyasalarda da alm tarafnda olan yurt d yatrmclarn bu yöndeki pozisyonlarn azalttn aktard.

Tatan, ons altndaki deer kaybna karn yurt içinde dolar kurunun gram altndaki düüü dengelediini belirterek, unlar kaydetti:

225 TL seviyesi, daha önce de teknik olarak destek olan bir seviye ve imdilik bu seviye altndaki hareketin biraz daha snrl kalabileceini, 220-225 TL band içerisinde yatrmclarn altnda alma geçebilecei görüündeyiz. Dolar kurunun son günlerdeki deer kazancnn etkisiyle gram altn da yükseliyor. Gram altnda yükseliin devamnda ilk takip edeceimiz direnç bölgesi 230,2 TL, yukar hareketin devamnda ise 241 TL ana direnç olarak izlenebilir.

- En büyük destek ons altnn yükseliinden geldi

ntegral Yatrm Aratrma Uzman Eda Karada da gram altnn, ubat aynda yaklak yüzde 3 deer kazancyla yatrmcsn sevindirdiini ifade ederek, ubat aynda gram altna en büyük destek ons altnn yükseliinden geldi. Ay içerisinde küresel piyasalardaki risklerin yükselmesi, ons altnn 1.345 dolar seviyesine doru hareketini tetikledii için bu durum gram altnn da yükseliine neden oldu. Ancak dolar kurundaki yatay ve skk seyir nedeniyle gram altnn yükselii çok fazla güçlenemedi ve gram altn, ay içerisinde en fazla 230,5 TLyi gördü. eklinde konutu.

Bu yl özellikle ons altna yönelik beklentilerin güçlü olmas nedeniyle gram altnn da yukar yönde alan olduunu vurgulayan Karada, Gram altnda bu ay içerisinde de 220-230 TL aralndaki seyrin devam etmesini bekliyorum. Bu araln dna çkmas durumunda da 236 TL bölgesine doru tepkiler görülebilir. dedi.

Ana Sayfaya Git