GÜBRETAŞ Üretici Danışma Hattı çiftçilere kolaylık sunuyor

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Yumaklı "İletişim teknolojilerindeki gelişimle birlikte üreticiler, önceki yıllara göre daha çok araştırıyor, daha derinlikli sorular soruyor ve doğru yöntemleri kullanmaya çalışıyorlar.

Haberler 08.12.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GÜBRETA, Üretici Danma Hattn arayan çiftçilere, bünyesindeki tecrübeli ziraat mühendisi kadrosuyla ücretsiz destek veriyor.

irketten yaplan açklamaya göre, GÜBRETAn devreye ald (0850) 811 50 50 numaral Üretici Danma Hattn arayan çiftçiler, uzman ziraat mühendislerinden bitki besleme konusunda bilgi alabiliyor.

nternet ve mobil uygulamalardan sonra üreticilere canl telefon desteiyle sektördeki ilk danmanlk hizmetini balatan GÜBRETA, bu uygulamasn üreticilerin her zaman ve her yerden daha kolay ulaabilecei ekilde gelitirdi.

GÜBRETAn devreye ald Üretici Danma Hattn arayan çiftçilere, uzman ziraat mühendisleri tarafndan bitki besleme konusunda canl destek verilmeye baland. Böylece çiftçiler, tarladan ya da bahçeden istedikleri zaman bu hatt aradklarnda uzmanlarn yardmyla anlk olarak tarmsal üretimle ilgili sorunlarn çözme, bilgi paylama, ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi alma imkanna sahip oldu.

GÜBRETAn Üretici Danma Hatt, hafta içi günlerde 08.30-17.30 saatleri arasnda online danman yardmyla hizmet verecek. Bu saatlerin dnda ve hafta sonunda ise sesli mesaj kaydyla bilgiler alnarak, üreticilere bilgi dönüü salanacak.

- On ayda 3 bin 600 arazide 20 bin çiftçiye bire bir ücretsiz danmanlk destei verdik

Açklamada konuyla ilgili deerlendirmelerine yer verilen GÜBRETA Genel Müdürü brahim Yumakl, özellikle son yllarda üreticilerin tarm daha bilinçli ekilde yapma yönündeki çabalarn artrdn gözlemlediklerini belirterek, letiim teknolojilerindeki geliimle birlikte üreticiler, önceki yllara göre daha çok aratryor, daha derinlikli sorular soruyor ve doru yöntemleri kullanmaya çalyorlar. klimin tarm üzerindeki olumsuz etkilerinin giderek arttna ahit oluyoruz. Bu durum da üreticileri bilinçli davranmaya tevik ediyor; tarla, bahçe ve balarnda daha fazla zaman geçirerek, bilinçli tarmsal üretim yöntemlerini kullanmalarn zorunlu klyor. ifadelerini kulland.

Bitki besleme ve koruma alannda her yl 2 bine yakn noktada 100 binden fazla çiftçinin katlmyla eitim toplantlar düzenleyen GÜBRETAn, üretici bilinçlendirme faaliyetlerinde artk arazi çalmalarna arlk vermeye baladn aktaran Yumakl, böylece Türkiye genelindeki uzman ziraat mühendisi ekibinin çiftçilerle birebir temas kurarak onlar için en uygun çözümleri annda sunmaya çaltklarn kaydetti.

Yumakl irketinin çalmalarna ilikin u bilgileri verdi:

Uzman saha ekiplerimiz üreticilerimizin arazilerini ziyaret ediyor, yetitirdikleri ürünleri yerinde gözlemliyor, gözlem sonuçlarna göre bitki besleme reçeteleri öneriyor. Üreticilerimize yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler yetitirerek emeklerinin karln alabilmeleri için üretim alanlarnda danmanlk hizmeti veriyoruz. Bilinçli tarmn anahtar olan toprak analizine için de yine arazilerinde uygulamal olarak toprak numunesi alma eitimleri veriyoruz. Bu yl Ekim sonuna kadar 10 aylk dönemde toplam 3600 civarnda arazi ziyareti gerçekletirerek, bu bilinçlendirme eitimlerinde yaklak 20 bin üreticimize danmanlk hizmeti verdik.

2018 ylnda sürdüreceimiz bilinçli tarm eitimi toplantlarnn yan sra Türkiye genelindeki arazide danmanlk çalmalarn yaygnlatrarak devam ettireceiz. Uzman saha ekiplerimizin önümüzdeki yl boyunca en az 5 bin araziyi ziyaret ederek 25 bin üreticiye dorudan ve üstelik ücretsiz danmanlk destei vermesini hedefliyoruz.

- Ayçiçei ve çeltik için Trakyada deneme alanlar oluturacaz

Yumakl gelecek yl farkl bölgelerde farkl ürünlere yönelik olarak baz çiftçilerle i birliine gittiklerini ifade ederek, Pamuk, msr, eker pancar, ayçiçei, çeltik, zeytin ve fndk gibi katma deeri yüksek ürünlerde önder üreticilerimizle i birliine giderek, bilimsel tekniklere uygun model tarmsal üretim yaplacak deneme alanlar oluturuyoruz. Pamukta en önemli üretim merkezlerinden anlurfa, Diyarbakr ve Aydnda çalacaz. Ayçiçei ve çeltik için Trakyada, eker pancar için ise Konyada deneme alanlar oluturacaz. Zeytin için Bursay ve fndk deneme ekimi için Orduyu tercih ederek saha çalmalarn balattk. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git