Gümrük memuruna nakdi ödül geldi!

Yüksek hizmet ve büyük yararlılık gösteren gümrük muhafaza personeline nakdi ödül verilecek

Haberler 26.11.2021 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devletin ekonomik menfaatleri, doal ve kültürel miras, çevre ve toplum sal ile kamu güvenliinin korunmasnda yüksek hizmetleri görülen ya da olaanüstü durumlarda yaamn ortaya koyarak büyük yararllk gösteren Ticaret Bakanl Gümrük Muhafaza personeline nakdi ödül verilmesine ilikin usul ve esaslar belirlendi.

Ticaret Bakanl tarafndan hazrlanan Ticaret Bakanl Gümrük Hizmetleri ve Kaçakçlkla Mücadele Görevlerine likin Nakdi Ödül Yönetmelii, Resmi Gazetede yaymlanarak yürürlüe girdi.

Yönetmelikle, silah tama, bulundurma ve kullanma yetkisine sahip yüksek hizmetleri olan Gümrük Muhafaza personeline nakdi ödül verilmesine ilikin usul ve esaslar düzenlendi.

Buna göre, devletin ekonomik menfaatleri, doal ve kültürel miras, çevre ve toplum sal ile kamu güvenliinin korunmasnda yüksek hizmetleri görülenler, fiilen almakta olduklar aylk tutarlarnn 2 katndan 5 katna kadar, olaanüstü durumlarda yaamn ortaya koyarak büyük yararlklar gösterenler 6 katndan 24 katna kadar parayla ödüllendirilebilecek.

NAKD ÖDÜL VERLECEK

Bunlardan sözlemeli istihdam edilenlere verilecek ödül tutar, ayn unvanl kadroda çalan ve hizmet yl ayn olan emsali personel esas alnarak belirlenecek.

Nakdi Ödül Deerlendirme Kurulu ilgili bakan yardmcs bakanlnda, Gümrükler Muhafaza genel müdürü, genel müdür yardmcs ile Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüü ve Personel Genel Müdürlüünce görevlendirilecek birer genel müdür yardmcs olmak üzere 5 kiiden oluacak.

Nakdi Ödül Deerlendirme Kurulunda nakdi ödül teklifi yaplanlarn durumu tek tek görüülecek, ödül verilmesinin uygun olup olmadna ilikin kararlar oy çokluuyla alnacak.

Kurul, somut olayn artlarna göre personelin emsallerine göre gösterdii yüksek hizmet ve yaamn ortaya koyma durumunu göz önünde bulundurarak nakdi ödül tekliflerini inceleyecek ve teklifin uygun görülmesi durumunda ödül miktarn belirleyecek. Kurulca incelenerek uygun olduu deerlendirilen personele ilikin teklifler Ticaret Bakan onayna sunulacak.

Nakdi ödüller, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüü bütçesinden ödenecek.

Ana Sayfaya Git