Gümüşhane'de arıcılara 2 ton petek dağıtıldı

Gümüşhane'de organik bal üretimi için 31 işletmeye 2 ton temel petek verildi.

Haberler 16.05.2020 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Tarm ve Orman Müdürü Edip Biren, yapt yazl açklamada, kentte organik arcl gelitirmek ve verimlilii artrmak amacyla Organik Ar Yetitiricilii Projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Bu kapsamda, Dou Karadeniz Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl kaynaklaryla 2 bin kilogram temel petek temin edildiini bildiren Biren, bunlarn 31 iletmeye datldn ifade etti.

Kentte bu sezon 2 bin 160 kovanda 50 ton organik bal üretilmesinin hedeflendiini belirten Biren, unlar kaydetti:

Gümühane arclk bakmndan zengin bitki florasna sahip. Amacmz bu kayna en iyi ekilde deerlendirmektir. lk etapta 50 organik arcya ulamay arzuluyoruz. 2023 ylnda ise 100 organik arc ile 150 ton organik bal üretmeyi hedefliyoruz.

Biren, Geleneksel ve Organik Ürünler Gelitirme Merkezi bünyesinde hayata geçirilen Bal Dolum ve Paketleme Tesisinin, Ar Yetitiricileri Birliine devredildiini, arclarn bu tesiste son derece hijyenik koullarda kendi markalaryla bal dolumu ve paketleme yaptklarn ifade etti.

Edip Biren, kentteki arclarn önemli sorunlarnn banda gelen damzlk ana ar ihtiyacnn karlanmasna yönelik de 6 Kafkas ana ar üretim merkezi oluturulduunu belirtti.

Ana Sayfaya Git