Günde 5 milyon ekmek israf

Türkiye Fırıncılar Konfederasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Günde 4 milyon 900 bin adet ekmeğin israf ediliyor olması çok ciddi bir rakam. Bunun 3 milyon adedi fırınlardaki israftan kaynaklanıyor. Yani üretim fazlasından kaynaklanan israftan." dedi.

Haberler 30.01.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede 6 milyon adet ekmein israf edildiini ve yaplan kampanyalarla bu saynn 4 milyon 900 bin adede düürüldüünü kaydeden Balc,Bu sayy yeterli bulmak mümkün deil. 4 milyon 900 bin adet ekmein bir günde israf ediliyor olmas çok ciddi bir rakam. Bunun 3 milyon adedi frnlardaki israftan kaynaklanyor. Yani üretim fazlasndan kaynaklanan israftan. diye konutu.

EKMEN SRAFI

srafn önüne geçmenin, frnclarn tek bana mücadelesi ile mümkün olmadn savunan Balc, unlar aktard: Eer biz frn enflasyonunun önüne geçemezsek ekmek israfn önlemede baarl olduumuzu söylememiz mümkün deil. Eer biz israf ciddiye alyorsak, israf önleme noktasnda gerekli çalmay yapacaz ve bunu baaracaz diyorsak kesinlikle frn enflasyonunun önüne geçmemiz lazm. Bunun içinde yasal düzenlemenin bir an önce yaplmas lazm. Bununla ilgili çalmalarmz devam ediyor.

Ana Sayfaya Git