Güneydoğulu hububatçılar ihracatta hedef büyüttü

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, bu yıl ihracat hedeflerini 2 milyar 500 milyon dolar olarak belirlediklerini bildirdi.

Haberler 16.01.2018 - 09:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altunkaya, yapt yazl açklamada, geçen yl dünyann birçok ülkesine gidildiini ve toplamda 154 ülkeye ihracat yapma baars elde edildiini belirtti.

Türk mallarn dünyann dört bir yanna gönderdiklerini ancak baz bölgelerde yaanan olumsuz gelimelerin ihracata etkisine ramen hedeflerinden sapmadklarn anlatan Altunkaya, unlar kaydetti:

HEDEF BÜYÜTTÜLER

Ülke ihracatna katk salamak için gerekli her türlü giriimi sürdürerek ve özellikle tantm faaliyetlerimize arlk vererek, sabrla yolumuza devam ettik. Ülkemizin 2023 yl ihracat hedefleri dorultusunda sorumluluk bilinciyle ihracat yolculuumuzu sürdürdük. 2018i kalknma yl olarak görüyoruz. Hedefimiz yl sonunda geçen yllarn üstünde ihracata imza atabilmek. Bu hedefi baaracak güç, kapasite ve tecrübe birikimine sahibiz. Sektörde yaplan Ar-Ge, inovasyon, eitim ve markalama faaliyetlerimizle ihracattaki ürün yelpazesindeki katma deeri yüksek ürünlerin daha artacan umuyoruz. 2017 ylnda 154 ülkeye 2 milyar 26 milyon 273 bin dolarlk ihracat gerçekletirdik. 2018 yl hedefimiz 2 milyar 500 milyon dolar olarak belirlendi.

Altunkaya, geçen yl buday, makarna ve bitkisel ya ihracatnn ön plana çktn, özellikle Ortadou ve Afrika ülkelerinin d satmda ilk sralarda yer aldn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git