Güneydoğulu turizmci destek bekliyor

Binlerce yıllık tarihi ve inanç turizmi alanındaki potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde turizmciler, teşvik desteği bekliyor.

Haberler 06.11.2016 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin önemli turizm kentleri Diyarbakr, Mardin, anlurfa ve Gaziantep gibi illerde son dönemlerde terör olaylar nedeniyle gerileyen turizm potansiyelini harekete geçirmek için kampanyalar balatan sektör temsilcileri, hükümetin bölge illerine özel tevik destei vererek bu alandaki boluu doldurmasn talep ediyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birlii (TÜRSAB) GAP Bölge Bakan emsettin Yldz, AA muhabirine yapt açklamada, bölge esnafnn desteklenmesi gerektii görüünü dile getirdi.

Turizm esnafna faizsiz veya düük faizle kredi imkan salanmaldr. diyen Yldz, turizm alannda toparlanmann salanmas halinde bölgedeki dier sektörlerin de dorudan ya da dolayl olarak kalknacan, bu nedenle turizmciye özel imkanlar sunulmas gerektiini kaydetti.

GÜVENLK SORUNU YOK

anlurfa Turizm Gelitirme Dernei Bakan Mehmet Alata da Bu bölgedeki turizm iletmelerinin ve sektörle ilgili kurumlarn desteklenmesi gerekmektedir. dedi.

Bölgenin güvenlik sorunu bulunmadn aktaran Alata, insanlarn rahatlkla istedikleri yerlere geziler düzenleyebildiini ifade etti.

letmecilerden Kamil Türkmen de Gaziantep, Mardin ve Diyarbakr gibi anlurfann adeta GAPn kalbi konumunda olduunu belirtti.

Bölgede birtakm yeni teviklerin hayata geçirilmesi gerektiine iaret eden Türkmen, Sektörde SGK prim destei ve gelir vergisi gibi kolaylklar uygulanmas lazm. Özellikle yurt d balantl charter seferlerinde, bölge balantl turizmde, pilot il oluturularak uçak ve yakt destei salanmal. Esnafn yükü de verilecek desteklerle kalkar, turizmci yanda kavrulur. diye konutu.

Turizm acentesi sahibi Rahime Yaar da çözüm süreci döneminde, bölgedeki konaklama tesislerinin yüzde 90 doluluk oranlarna ulatn anmsatt. Güneydou Anadolu Bölgesinin kültür turizmi açsndan çok zengin potansiyele sahip olduunu vurgulayan Yaar, Bölgedeki turizmin gelitirilmesi için sektör temsilcileri olarak elimizden gelen destei vermeye hazrz. dedi.

Ana Sayfaya Git