Güneydoğu Avrupayı Besler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Güneydoğu coğrafyası bereketli toprağın tam merkezidir, biz bu toprağı harekete geçirir buna fonksiyon verirsek emin olun bu bölge bütün Türkiye'yi ve Avrupa'yı besler." dedi.

Haberler 07.09.2017 - 01:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fakbaba, Türkiyenin tarm potansiyelinin tam kapasiteyle Milli Tarm Projesi sayesinde kullanlmasnn planlandn söyledi.

çiftçinin, üreticinin bilinçlendirilmesini önemsediklerini vurgulayan Fakbaba, ksa süre içinde daha detayl bilgilendirmelerin yaplmas için de çeitli projelerin oluturulmasnn planlandn ifade etti.

Sertifikal tohum kullanmn da yaygnlatrmak istediklerini anlatan Fakbaba, verimli ürünlerin gelitirilmesine yönelik Ar-Ge çalmalarna da arlk vereceklerine dikkati çekti.

- Bereketli topraa göz dikiliyor

Verimli tarm arazilerinin suyla buluturulmasna çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Fakbaba, Suyu toprakla buluturduunuz zaman emin olun 7-8 problemi biz çözmü oluyoruz. Ürün elde ettikçe tarma dayal sanayi bu sefer kendiliinden gelecektir çünkü ana maddenin olduu yer Güneydoudur yani bütün Türkiyenin tarm bakanym ama bu bölge bereketli hilaldir, bu bölgeye göz dikmelerinin nedeni petrol falan deil, bu bölgenin bereketli hilalinden, toprandan dolaydr. Bu Güneydou corafyas bereketli topran tam merkezidir, biz bu topra harekete geçirir buna fonksiyon verirsek emin olun bu bölge bütün Türkiyeyi ve Avrupay besler. diye konutu.

- thalat vicdanen rahatsz ediyor

Fakbaba, gelecek 30 ylda dünyann en büyük problemlerinden birisinin de gda sorunu olacan öngördüklerini, Türkiyenin söz konusu sorunla karlamamas için önlemini önceden almas gerektiini dile getirdi.

AK Parti iktidar döneminde tarm alannda önemli mesafelerin alndna iaret eden Fakbaba, u anda yaklak 50 milyar dolarlk tarmsal haslaya ulatklarna deindi.

Tarmn dünya açsndan stratejik bir öneme sahip olduunu vurgulayan Fakbaba, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan olarak dardan gda ve hayvan ithal etmem, tarm ürünleri ithal etmem beni vicdanen çok rahatsz etmektedir. Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnn adnn Üretim Bakanl olarak deitirmek lazm. Üreteceiz, ihraç edeceiz insanlar zengin olacak, ülkemiz daha büyük bir ülke olacak. dedi.

Ana Sayfaya Git