Güneydoğu dev fuara hazırlanıyor

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından her yıl İstanbul'da düzenlenen "TÜMEXPO" fuarı, bölgeye katkı sağlaması amacıyla gelecek yıl mart ayında Şanlıurfa'da açılacak.

Haberler 21.04.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümetin yllardr terör nedeniyle ekonomik sknt yaanan Güneydou Anadolu Bölgesindeki iller için yatrmclara sunduu destekler sayesinde bölgedeki ticari hareketlilik her geçen gün artyor.

Maliye, Ekonomi, çalma ve Sosyal Güvenlik ile Kalknma bakanlklar tarafndan salanan avantajlar kullanan çok sayda sanayici ve i adam, fuarlar sayesinde de ürünlerini yerinde pazarlama imkan buluyor.

anlurfa Büyükehir Belediyesince yaptrlan ve 85 bin metrekarelik alanyla bölgenin en büyüü olan fuar merkezi, ksa süre önce Kalknma Bakan Lütfi Elvan ile Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbabann da katld törenle açld.

Belediye imdi de TÜMSAD öncülüünde farkl ülke ve sektörlerden üretici ve tüketicileri TÜMEXPO fuarnda buluturmak için çalma yapyor.

TÜMSAD tarafndan her yl stanbulda düzenlenen fuar, bölgeye katk salamas amacyla gelecek yl mart aynda anlurfada kaplarn açacak.

Fuar, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadou ve Orta Asya gibi birçok bölgeden ve farkl sektörlerden katlmclar buluturacak.

- Bölgeye katma deer salayacak

TÜMSAD Genel Bakan Yaar Doan, fuar merkezinde incelemelerde bulunmak üzere kente geldi. Doan burada AA muhabirine yapt açklamada, fuarn bölgeye ciddi bir hareketlilik salayacana inandn söyledi.

Bölgede artan yatrmlara paralel olarak üretimin arttn ifade eden Doan, yatrmcnn ürünlerini yurt dna pazarlayabilecei bir ortam hazrlamak istediklerini belirtti.

Doan, Daha önce stanbulda yapmay planladmz 2019 TÜMEXPO fuarn, yönetim kurulu olarak anlurfada düzenleme karar aldk. Burada hem yurt dndan gelecek alm heyetleriyle hem de bizim stanbul ve Anadoludaki üyelerimizle beraber bir katma deer salanacak. Memlekete özellikle de bölgeye hareket salayacak birtakm giriimler yapmamz lazm diye düündük ve o fuar da mart aynda buraya aldk. diye konutu

Fuar için kapsaml hazrlklar yaptklarn aktaran Doan, 26 ülkeyle temasa geçildi, yurt dndan gelecek 16 sektörden alm heyetleriyle konuuluyor. Burada konaklamayla beraber turizm anlamnda da 3 günlük ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. dedi.

- ehre pozitif yansyacak

anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Nihat çiftçi de söz konusu fuarn kentte gerçekletirilecek olmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Kentte her ay bir fuar düzenlemeyi planladklarn belirten çiftçi, unlar kaydetti:

EXPO fuarlar Türkiyede ve uluslararas ölçekte ses getiren fuarlar. Dolaysyla anlurfann tantmna ve turizm hareketliliine de katkda bulunmu olacak. anlurfann ticari potansiyelini yükseltecek. ehrin marka deeri açsndan da çok önem arz ediyor. Bizler buna ev sahiplii yapacaz. Yepyeni bir bak açs anlurfaya getirilmi oldu. Bu bak açs ehre pozitif olarak yansyacak, hem insanna hem esnafna, üreticisine hem de yenilikleri takip eden vatandalarmza katkda bulunacak. anlurfa artk fuar turizmi anlamnda bir canllkla kar karyadr.

Ana Sayfaya Git