Güneydoğu'da küçükbaş hayvan sayısı 11 milyonu buldu

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, 9 milyon nüfusu bulunan Güneydoğu'da küçükbaş hayvan sayısının 11 milyonu bulduğunu, nüfus başına 1,16 küçükbaş hayvana ulaşıldığını söyledi.

Haberler 21.08.2021 - 04:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜDKYEBin Güneydou Anadolu Bölgesi stiare toplants anlurfada bir otelde düzenlendi.

Toplantda anlurfa, Gaziantep, Diyarbakr, Batman, Adyaman, Siirt, Mardin, Kilis ve rnak il temsilcilerinin katlmyla küçükba hayvanclk sektörünün sorunlar, çözüm önerileri ve hayvancln gelitirilmesine yönelik çalmalar görüüldü.

TÜDKYEB Genel Bakan Nihat çelik, yapt konumada Güneydou Anadolu Bölgesinde, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann belirledii küçükba hayvan says hedefinin geçildiini söyledi.

Bölge toplantlarnn 4üncüsünü düzenlendiklerini belirten çelik, Türkiyede damzlk koyun keçi yetitiricilerinin geliimi için istiare toplantlarnn önemine deindi.

Güneydou Anadolu Bölgesinde küçükba hayvan saysnn 11 milyonu bulduunu anlatan çelik, öyle konutu:

Güneydou Anadolu bölgemizde küçükba hayvan saymz, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann nüfus bana bir küçükba hayvan talimat gerçeklemitir. 9 milyon nüfusu bulunan bölgenin küçükba hayvan says 11 milyonu buldu, nüfus bana 1,16 küçükba hayvana ulald. Türkiyede son yllarda tarm sektöründe devletin verdii destek ve yatrmlarn etkilerinin hayvanclkta da görülüyor.

Türkiyede hayvan saylarnda, verimlilikte ve üretimde önemli artlar yaandn dile getiren çelik, öyle devam etti:

Ülkemizdeki 54 milyon küçükba hayvan saysnn Cumhurbakan Erdoann talimatlar dorultusunda nüfus ba bir hayvan düecek ekilde 90 milyon hedefine çkarmak için çalyoruz. Ülkemizin 90 milyon küçükba hayvan yetitirecek potansiyeli vardr. Son bir yllk dönemde küçükba saymzdaki artlarda sektörün sesi olan merkez birliimiz ve il birliklerimizin gayretli çalmalar ve sorunlar hükümetimize tamas, bata Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann, her nüfus bana bir küçükba olmak üzere hedefi koymas ve bu hedefe ulamak için de Tarm ve Orman Bakanmz Bekir Pakdemirlinin küçükba hayvancla daha önce olmayan destekler getirmesi etkili olmutur.

Konumalarn arndan birlik temsilcileri bölgelerinde yaanan sorunlar dile getirdi.

Ana Sayfaya Git