Güneydoğu'da STEM dönemi başlıyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, öğrencilerin matematik ve fizik gibi dersleri daha kolay kavramasını sağlayan Sürekli Eğitim Merkezi'nin (STEM) bölge ilerinin tamamında açılmasının planlandığını bildirdi.

Haberler 31.05.2018 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karahocagil ile Harran Üniversitesi (HRÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taaltn arasnda imzalanan protokol ile bölgenin ilk STEMinin HRÜde 2 ay içerisinde faaliyete geçmesi planland.

Protokol imza töreninde konuan Karahocagil, idare olarak bölgenin ekonomik ve tarmsal kalknmasnn yan sra eitimde de daha ileri düzeye tanmas için farkl projeler yürüttüklerini belirtti.

Eitimde yeni bir yaklam olan STEMi bölgede yaygnlatrmay hedeflediklerini vurgulayan Karahocagil, öyle konutu:

STEM teknolojisinin bölgede kullanmn yaygnlatrmak için bir frsat bulmu olduk. GAP daresi olarak anlurfadan sonra 8 ilde daha STEMi uygulamaya koyacaz. Pilot uygulama olan HRÜdeki STEM için özel çaba sarf ediyoruz. Ayrca gezici bilim arac ile en dezavantajl bölgelere ve köylere ulaarak GAP bölgesinde önemli bir eitim devrimine imza atmay hedeflemekteyiz. HRÜye desteklerinden dolay teekkür eder, eitimlerin verimli geçmesini dilerim. diye konutu.

- Konular uygulamal anlatlacak

HRÜ Rektörü Taaltn ise STEM teknolojisi sayesinde matematik ve fizik gibi konularn örenciler tarafndan daha kolay anlaldn söyledi.

Gelien teknolojiye herkesin ayak uydurmas gerektiini aktaran Taaltn, unlar kaydetti:

STEM teknii kullanlarak örencilere en iyi ekilde mühendislik alanlarnda eitimler verilmektedir. Klasik yöntemde çocuk snfta oturur, öretmen matematik anlatr, çocuklar çözmeye çalr. Biz ise burada STEM teknolojisini kullanarak robot ve özellikle de grafik teknolojisiyle örencilere en iyi ekilde bilgi vermeyi salayacaz. Bu konuda eitimcilerimizin birikimlerinden yararlanlarak, normal ekilde anlatlan konular uygulama içerii ile anlatlacak. STEM teknolojisi önümüzdeki yllarda ülke genelinde daha da yaygnlaacaktr. Bu nedenle üniversite olarak GAP BKnin de desteiyle hemen harekete geçip, hazrlklarmza baladk.

Merkezde, küçük ya gruplar için basit makineler, kodlama, 3 boyutlu öretim atölyesi, farkl ya gruplaryla drone takip ve modelleme, 3D tasarm ve basm kurslar olacak. Eitimler örenci ve öretmenlere açk olacak. Merkeze ilikin detayl bilgi HRÜden alnabilecek.

Ana Sayfaya Git