Güneydoğulu halıcılar internetten satışa daha da ağırlık verecek

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) Başkanı Ahmet Kaplan, internetten satışın ilerleyen süreçte sektördeki payının artmasını öngördüklerini belirterek pandemi sürecinde ulaştıkları bazı ülkelerde bu alandaki satışların yüzde 10 oranında arttığını söyledi.

Haberler 07.08.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kaplan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn süreciyle birçok kiinin alkanlklarnn deitiini ve yeni alkanlklar edinilmeye balandn söyledi. Bu anlamda son yllarda ön plana çkan internetten alveriin daha da önemli hale geldiini belirten Kaplan, Özellikle nisan aynda pandeminin youn olduu dönemde bile internetten sat yapan firmalarmzda herhangi bir durgunluk olmad, hatta art yaand. u anda genel sektörümüzün de beklentisi internetten satlarn daha fazla olmas yönünde. dedi.

nternet alverii konusunda sektör temsilcileriyle görümeler gerçekletirdiklerini ve bu alanda yeni planlamalar yapmaya karar verdiklerini aktaran Kaplan, öyle devam etti:

Artk alkanlklar deiiyor, biz de gücümüzü korumak adna buna ayak uydurmalyz. Mesela ben internetten alveri yapmayan bir insandm. Ama pandemi döneminde çocuklarmn da katksyla artk evin ihtiyaçlarn internetten karlamaya baladk. Bu ister istemez kendi ürünlerimize de yansd. Mesela firma olarak bizim Katar ve Kuveytte yerlerimiz var. O maazalarmz pandemi sürecinden dolay kapalyd. Biz de denemek için sosyal medya üzerinden verilen reklamlarla sat yapmaya baladk. Ciddi satlar da gerçekletirdik.

- Yüzde 10luk art

Kaplan, internetten sat için ilerleyen süreçte önemli admlar atmak istediklerine dikkati çekerek unlar söyledi:

Önümüzdeki süreçte internetten satlarn sektördeki paynn artacan düünüyoruz. Özellikle gelimi ülkelerde internetten sat daha iyi olacak. Mesela Almanya ve ABD gibi gelimi ülkelerde, halihazrda internetten sat anlamnda ciddi bir a var. Önümüzdeki süreçte tüm sektörlerde olduu gibi halclkta da internet alanndaki talebin çok daha artacana inanyoruz.

Pandemi sürecinde internetten satn art eilimi noktasnda üye firmalar arasnda bir aratrma gerçekletirdiklerini belirten Kaplan, unlar kaydetti:

Art tespit etmek anlamnda sektörümüze dair bir çalma yaptk aslnda. Bu amatörce yaplan çalma olsa da gördük ki ulatmz birkaç ülkede internetten satlarmz yüzde 10 civarnda artt. Kanaatimiz özellikle gelimi ülkelerde ciddi bir art olabilecek. Ciddi bir reklam an kurabilirsek internetten sat alannda çok ciddi kazanmlar salayabiliriz.

Ana Sayfaya Git