Günlük 4,9 milyon ekmek israf ediliyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'de her yıl 18,8 milyon ton gıdanın çöpe gittiğini belirtti.

Haberler 30.04.2021 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemi ile Gayrimenkul Sektör Seminerlerine katld.

Seminerde bir sunum gerçekletiren Bakan Pakdemirli, tarmn büyümeye devam ettiini belirterek Tarm son 3 yldr kesintisiz büyüyor. dedi.

Pandeminin geçen yl tüm dünyada tarm ve gda sektörünü olumsuz etkilediine deinen Pakdemirli, Avrupa ve Amerikadaki birçok ülkede, market kuyruklarn ve bo raflar hepimiz hatrlyoruz. Türkiye olarak, pandemi sürecini Sayn Cumhurbakanmzn liderliinde baaryla yürüttük ve yürütmeye de devam ediyoruz. Bakanlk olarak aldmz tam 101 tedbir sayesinde gda arz ile ilgili hiçbir sorunla karlamadk. Gda tedarik ve lojistik zincirlerini doru yönlendirdik, tarmsal üretimin kesintisiz devamn saladk. ifadelerini kulland.

EKMEKTEK SRAF

Yaanan gda kayp ve israfna da deinen Pakdemirli Günlük olarak 4,9 milyon ekmein israf edildiini görüyoruz. Üretilen sebze ve meyvelerin yüzde 50sinde kayp yaanyor. Hizmet sektöründe iletme bana ylda 4,2 ton gda, 2 bin litre içecek israf gerçekleiyor. Yani ülkemizde, her yl 18,8 milyon ton gda çöpe gidiyor. Bu da yaklak 625 bin çöp kamyonunun tad çöp miktarna denk geliyor. Dolaysyla israf edilen gdalarn miktarn azaltmak için tüm gda zinciri boyunca verimli çözümler üretmemiz gerekiyor. Biz de Gdan Koru Sofrana Sahip çk dedik ve bir proje balattk bu projeyle 21 milyon kiiye ulatk. dedi.

Ana Sayfaya Git