Güvenilir gıdaya ulaşabilmek!

Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, her insanın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Haberler 25.09.2019 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Tarm ve Orman l Müdürlüü denetim ekipleri ve merkez ilçe gda kontrol görevlilerinin katlm ile gerçekleen ziyaret ve denetimlerde iletmelere gda güvenlii ve hijyeni gibi konularda bilgilendirmeler yapld.

Gda esnafna yönelik gerçekletirilen denetimlere katlan Tarm ve Orman l Müdürü Mustafa Ertan Atalar, esnaflarn karlat sorunlar dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu. Ekibin banda denetime katlan Atalar, her insann salkl ve güvenilir gdaya ulaabilme hakk olduunu belirterek, Bizim birinci önceliimiz tüketicilerin güvenilir gda ile bulumasdr. Üstümüze düen sorumluluun farkndayz ve bu bilinçle çalmalarmz yürütüyoruz. dedi.

GÜVENLR GIDAYA ULAABLMEK

Gda denetimlerinin hassas bir konu olduunu ve en iyi gda denetçisinin vatandan kendisi olduunu belirten Atalar, sata sunulan gda maddelerinin bakanln belirledii etiketleme yönetmeliine göre etiketlenmesinin mecburi olduunu, etiketlerin tüketiciyi yanltacak ekilde olmamas gerektiini söyledi.

Atalar, iletmelerin iletme kayt belgelerinin olup olmad, fiziki ortamlar, asgari teknik ve hijyenik artlar ile üretilen ürünlerin gda mevzuatna uygunluklarn ve etiket bilgilerini kontrol ederken, iletme sahibi ve çalanlarna gda güvenlii, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirmeler yapt.

l Müdürlüü olarak yaplan denetim saylar hakknda da bilgiler veren Atalar, denetimlerin iletmelere yönelik risk esasna göre yapldn, 2018 yl içerisinde 13 bin 243 adet denetim gerçekletirdiklerini, 2019 yl içerisindeki 9 aylk dönemde ise 9 bin 200 denetim gerçekletirdiklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git