Güvenli ödeme!

Ziraat Bankası, ikinci el motorlu kara taşıtı alım satımında, taşıtın mülkiyeti ile satış bedelinin eş zamanlı ve güvenli bir şekilde el değiştirmesini sağlayan "Güvenli Ödeme Sistemi"ni uygulamaya aldı.

Haberler 22.05.2020 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bankadan yaplan açklamaya göre, Türkiye Noterler Birlii Biliim Sistemi ile entegre olarak çalan söz konusu sistem sayesinde, noterler bünyesinde gerçekletirilen araç alm-satm ilemlerine ilikin tutarlarn ödenmeme riski ortadan kaldrlarak dolandrclk giriimleri önlenecek ve taraflarn nakit tama zorunluluu da bulunmayacak.

Açklamada görülerine yer verilen Ziraat Bankas Bankaclk Operasyonlar ve letiim Genel Müdür Yardmcs Ali Krba, Güvenli Ödeme Sistemi ile Ziraat Bankas müterilerine ikinci el araç al satlarnda onlarn hayatn kolaylatran bir çözüm sunuyoruz. Bu sistemle müterilerimiz tat alm satm ilemlerini hzl, kolay ve güvenli bir ekilde yapabilecek. ifadelerini kulland.

Krba, müterilerin ödeme ve tahsilat süreçlerinde de yeni dijital uygulamalara ve daha mobil çözümlere ihtiyaç duyduklarn ancak geleneksel yaklamla hareket eden müterilere de hitap edebilmek adna uygulamay hem mobil/internet bankacl hem de ube kanalyla kullanma sunacaklarn kaydetti.

Alc ve satclarn Ziraat Bankasnda bulunan hesaplarn seçerek sistemde kayt oluturmalar dnda ayrca bir para transfer ilemi yapmalarna gerek bulunmadn belirten Krba, ileme ilikin referans numarasnn yazlmasyla noterde ilemlerin tamamlanmasn müteakip para transferinin hafta sonu dahil, otomatik olarak annda gerçekletirileceini, hafta içi mesai saatlerinde araç alm-satm ilemlerine zaman ayramayan müterilerin Ziraat Bankas mobil/internet bankacl kanalyla ilemlerini balatarak nöbetçi noterlerde hafta sonu da alm-satm ilemlerini yapabileceklerini belirtti.

- Güvenli Ödeme Sisteminde para ile temas sfrlanyor

Türkiyede günlük 30 bin civarnda ikinci el araç alm satm ilemi gerçekletiini belirten Krba, Güvenli Ödeme Sistemi ile araç al-sat ilem sürelerinin ksalmasna ve dolaysyla noterliklerde yaanan younluun azaltlmasna da katk salanacak. Sistem, içinden geçmekte olduumuz salgn döneminde para ile temas sfrlamas açsndan da ayrca önemli. deerlendirmesinde bulundu.

Krba, ödeme ve tahsilat çözümleri bata olmak üzere bankaclk operasyon çözümlerinde yllardr sektöre yön veren banka olduklarn belirterek, Türkiye Noterler Birlii, müterilerin hayatn kolaylatrmak adna güvenli ödeme projesinde sürekli destek vererek önemli katklar sundu. Verimlilii artracak ve riskleri yönetmeye yardmc olacak benzer projelerde de kendileriyle çalmaya devam ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git