"Güvenli turizm" kalıcı hale gelecek

Turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde, normalleşme adımları kapsamında hayata geçirilen Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı sürekli ve kalıcı hale getirilecek.

Haberler 03.10.2020 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2021-2023 dönemine ilikin Yeni Ekonomi Programndan (YEP) yapt derlemeye göre, turizm yatrmlar desteklenmeye devam edilecek.

Kültür ve Turizm, Salk, Ulatrma ve Altyap, çileri ve Dileri bakanlklarnn katklar ve sektör paydalarnn i birliiyle hazrlanan Güvenli Turizm Sertifikasyon Program, konaklama, yeme içme tesisleriyle tur ve transfer firmalar iletmelerinde sürekli ve kalc hale gelecek.

Salgnla birçok ülkede aça çkan salk sektöründeki zafiyetleri frsata çevirmek amacyla ülkedeki salk turizmi potansiyeline yönelik projeler hayata geçirilecek ve bu kapsamda özellikle ileri ya turizmi ile termal turizme yönelik tantm stratejileri gelitirilecek.

Güvenli turizm kalc hale gelecek

Turizmin 12 aya ve tüm ülkeye yaygnlatrlmas amacyla yeni destinasyonlar belirlenecek ve gastronomi, festival, kültür, ekoturizm, inanç, eitim, spor ve bisiklet turizmi gibi alternatif turizm ürünleri zenginletirilerek 2023 Turizm Master Plan hayata geçirilecek.

Türkiyedeki önemli turistik destinasyonlarn tannrln artrmak amacyla dijital medyann gücünden yararlanlacak.

Teknoloji destekli ziyaretçi deneyimini artrc projeler hayata geçirilecek, sanal müze, sergi ve dijital fuar organizasyonlaryla dijital turizm çeitlilii gelitirilecek.

En çok turist gelen ülkelerin seçilmi ehirlerinden konaklama kapasitesinin yüksek olduu turistik bölgelerde dorudan tarifeli ve charter uçu seferlerinin balatlmasna ve sürdürülmesine yönelik uluslararas hava yolu irketleri ile tur operatörlerine pazarlama faaliyetlerinde destekte bulunulacak.

Kültür varlklaryla ilgili farkndaln artrlmas ve bu alanda turizm potansiyelinin oluturulmas salanarak kültür turizmi gelitirilecek.

Kültür ve sanat endüstrileri güçlendirilerek Türkiye önemli bir film çekim merkezi ve dizi ve film ihracatçs haline getirilecek.

Ana Sayfaya Git