Güzel günler gelecektir!

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde gazete ve televizyonların ekonomi müdürleriyle bir araya geldi ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Haberler 26.01.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yldrm, Eminim ki önümüzdeki yaz aylarndan itibaren Türkiyede iler süratle yoluna girecek, her ey daha güzel hale gelecek. Türk ekonomisinin parametrelerine baktmz zaman hangisine bakarsanz bakn, benzer ülkelerden iyi konumdayz diye konutu.

Banka yöneticilerinin kullandrd krediden sorumlu olmalar ile ilgi Babakan Yldrm, Eskiden beri uygulanan zimmet konusundaki kat tutumu biraz esnetiyoruz. Bunun kararn aldk ve bugünlerde o düzenleme de devreye girecek. Sen bugünkü artlara bakarak kredi veriyorsun. Bugün iyiydi, yarn kötü olabilir. 5 sene sonra durumunun

bozulacan nereden bilsin? Bu da tabi karar vericileri biraz zorluyor. Ar tedbirli olmaya sevk ediyor. Bu bir sknt, bunu çözüyoruz dedi.

BU ELLE TUTULUR, CEZBEDC BR PROGRAM

Cazibe merkezlerine deinen Babakan Yldrm, Saladmz imkanlar dikkate aldmzda ciddi bir ilgi bekliyorum. Bu elle tutulur, cezbedici bir program. Gerçekten yatrm, üretim yapmak düüncesinde olanlar için bulunmaz bir frsat diye konutu.

HER EY DAHA GÜZEL HALE GELECEK

Babakan Yldrm, Eminim ki önümüzdeki yaz aylarndan itibaren Türkiyede iler süratle yoluna girecek, her ey daha güzel hale gelecek. Türk ekonomisinin parametrelerine baktmz zaman hangisine bakarsanz bakn, benzer ülkelerden iyi konumdayz. Paniklemeyin, bunlar gelip geçici ilerdir. Dolar 3,50, 3,60 oldu. Ne yapacaz? diyerek dolara hücum etmeye lüzum yok. Merkez Bankas iini yapyor, biz de iimizi yapyoruz. Merkez Bankasnn elindeki araçlar bellidir. Onun yapaca eyler bellidir, bu konuda tamamen bamszdr dedi.

çFT BALILII ORTADAN KALDIRIYORUZ

Babakan Yldrm, Yeni sürecin ad, artk Cumhurbakanl Hükümet Sistemidir. Bizim yaptmz da mevcut durum ile anayasay uygun hale getirmektir. çift ball ortadan kaldryoruz. Bu deiiklikler uzlama ve kriz çözme üzerine kurguland. Bunlar baka sistemlerde bugün yaanan sorunlar da çözecek ileri tedbirlerdir diye konutu.

Ana Sayfaya Git