Habur hareketli

Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a günlük tır geçişleri arttı. Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçiş yapan araç sayısı 2 bine yükseldi

Haberler 30.11.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Habur Snr Kapsndan Iraka geçi yapan araç says 2 bine çkt.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ticaretin aksamamas için Habur Snr Kaps ile brahim Halil Gümrük Kaps arasndaki tampon bölgede dorse ve oför deiimi eklinde 1 Marttan itibaren hayata geçirilen temassz ticaret uygulamas 4 Haziranda normal seyrine döndü. Bu kapsamda Habur Snr Kapsnda, yük tamaclnn yeniden balamasyla hareketlilik de artarken, ortalama günlük 2 bin araç Iraka geçi yapyor.

Snr kapsnda yaanan bu hareketlilik ihracatç ile uluslararas tamaclk yapan sürücülerin yüzünü güldürdü.

Dou Anadolu hracatçlar Birlii (DAB) Yönetim Kurulu üyesi ebap Takn, salgna ramen snr kapsnda giri ve çklarn arttn belirtti.

Takn, Habur Snr Kaps bölgenin can damar, binlerce ailenin de ekmek kaps durumda. Günlük 2 bin araç giri, 2 bin araç da çk yapyor. Haburun bu ekilde çalmasnda emei geçen herkese çok teekkür ediyorum. dedi.

SINIR KAPIMIZ çOK Y çALIIYOR

Sürücü Mehmet Es, aracyla Iraka mal tadn dile getirerek, öyle konutu:

Snr kapmz çok iyi çalyor. Pandemi olmasna ramen araç giri ve çk saylar 4 bine ulat. Biz sürücüler bu durumdan çok memnunuz. Snr kapsna vardmz zaman hiç aracmzdan inmeden ilemlerimizi peronlar üzerinden hallederek kar tarafa geçebiliyoruz. Irak gümrüünde çok bekletildiimiz için sknt çekiyoruz. Eer onlar da biraz hzl olsalar araç giri ve çk saylar daha da artar.

Sürücüsü Seyfettin Tunç, Irak tarafna çok rahat ve hiç beklemeden geçebiliyoruz. Habur Snr Kapsnda çok güzel bir sistem var. diye konutu.

Ana Sayfaya Git