Habur işliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Habur Sınır Kapısı'nda normal geçişlerin devam ettiğini belirterek, "Dün(önceki gün) itibarıyla Habur'dan 3 bin araç giriş çıkış yaptı. Normal zamanlarda Habur Sınır Kapısı'nın günlük azami geçiş sayısı 4 bin araçlara kadar çıkmıştı. Normalde 3 bin-3 bin 500 araç kapasitesi var. Dolayısıyla normal işleyiş devam ediyor." dedi.

Haberler 02.11.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüfenkci, brahim Halil Snr Kapsnn Irak Merkezi Yönetimine devredildiini, bunun sevindirici bir haber olduunu söyledi.

Irakta yaplan gayrimeru referandumun ardndan Türkiyenin, snr kaplar ve havaalanlarnn merkezi hükümet tarafndan yönetilmesi yönünde iradesi bulunduunu ifade eden Tüfenkci, unlar kaydetti:

Gelimeler de bunu gerçekletirdi. Baktmz zaman Ovaköyde yeni bir kapnn açlmasyla ilgili Sayn Irak Babakan Haydar el-badinin Türkiye ziyaretinde de ele alnd gibi, Irak taraf bu konuya olumlu yaklayor. Gündemden dümedi, bununla ilgili gerek Dileri Bakanlnda gerekse dier ilgili bakanlklarda çalmalar sürüyor.

kinci bir alternatif kapmzn olmas Irak ile olan ticaretimizin gelimesi ve çeitlendirilmesi, bölgesel tehlikelerden korunmas bakmndan da önemli. Irak ile ilikilerin scakl ve gelitirilmeye müsait olmas da ikinci bir kapnn açlmasn esasnda zorunlu klyor. (Ovaköyde yeni bir snr kapsnn açlmas) Biz bu konuda çalmalarn aksayacan veya brahim Halil Snr Kapsnn yönetiminin merkezi hükümete geçmesinin konuyu ikinci plana ittiini düünmüyoruz.

- Haburdan 3 bin araç giri çk yapt

Bülent Tüfenkci, Habur Snr Kapsnda geçilerin normal seyrini sürdürdüünü belirterek, Normal geçiler devam ediyor. Dün itibaryla Haburdan 3 bin araç giri çk yapt. Normal zamanlarda da Habur Snr Kapsnn günlük azami geçi says 4 bin araçlara kadar çkmt. Normalde 3 bin-3 bin 500 araç kapasitesi var. Dolaysyla normal ileyi devam ediyor. Bir tek devir teslim zamannda biraz aksama olmutu. imdi ise giri çklar normal seyrinde devam ediyor. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git