Habur Sınır Kapısı'nda araç kuyruğu

Şırnak'ın Silopi ilçesinden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı'nda, koronavirüs salgınına yönelik alınan tedbirler nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu.

Haberler 21.03.2020 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Iraka açlan 2 gümrük kapsndan biri olan Habur Snr Kaps, 1 Mart günü, Salk Bakanlnca koronavirüs nedeniyle alnan tedbirler kapsamnda 2 tarafl geçie kapatld. Snr kapsnda, uzun araç kuyruu oluurken, TIR parknda bekleyen sürücülerin ise tadklar yükleri Iraka ulatrma giriimleri sürüyor.

KUYRUK UZUYOR

Türk oförler, araçlarn, Irakn Halil brahim Gümrüü ile Habur Snr Kaps arasndaki köprünün snr çizgisine götürüp, Iraktan gelen oförlere teslim ediyor. Türk oförler geri dönerken, Irakl oförler ise arac ülkesine götürüyor. Iraktan gelen araçlar da gümrük sahasnda dezenfekte ilemine tabi tutulduktan sonra yurda giri yapabiliyor.

4 BN ARAç SIRADA

4 bin aracn bulunduu Habur Snr Kapsndan günde yaklak 500 aracn Iraka giri yapt örenilirken, TIR parknda bekleyen oförler ise koronavirüs nedeniyle önlemler aldklarn söyledi.

stanbuldan Irakn Zaho kentine yük tadn söyleyen TIR oförü Yusuf Polat, Buraya ilk geliimiz. Iraka gitmesi gereken aracmz snr çizgisine götürüp, baka bir oföre teslim edeceiz. Geri dönüümüz ne zaman olur onu bilmiyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git