Habur'a 3 köprü!

Şırnak Valisi: Habur'da üçüncü köprü nisan ayında açılacak

Haberler 06.02.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

IRNAKn Silopi lçesinde 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle düzenlenen törende konuan Vali Ali hsan Su, Habur Kara Hudut Gümrük Kaps sahasnda inasna balanan ve Irak ile balant salayacak 3üncü köprünün inaatnn tamamlandn, balant yollarnn bitmesi ile köprünün Nisan aynda açlmasnn planlandn söyledi.

Dünya Gümrük Günü nedeniyle rnakn Silopi lçesinde etkinlik düzenlendi. Bir otelde düzenlenen etkinlie rnak Valisi Ali hsan Su, Vali yardmcs Ümit Altay, Silopi Kaymakam ve Belediye Bakan Sava Konak, 172nci Zrhl Tugay Komutan Tugeneral Bülent Temiz, pekyolu, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, kurum amirleri ve gümrük çalanlar katld. Sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile balayan törende, gümrüklerle ilgili slayt gösterimi yapld.

HABURA 3 KÖPRÜ NSANDA

Etkinlikte konuma yapan rnak Valisi Ali hsan Su, bölgeye yatrm yaplmas konusunda i adamlarna çarda bulunarak, öyle dedi:

Yatrm yapacak kiilere artk devletimiz her türlü kolayl salyor. Bir kii Ben rnaka yatrm yapacam diyorsa Kalknma Bankas bunun bütün i ve ilemlerini hallediyor. Artk böyle kap kap bakanlklarda gezmeye gerek yok. Projeni hazrlayacaksn, gideceksin Kalknma Bakanlna oturacaksn. Orada Kalknma Sakanlna bal Kalknma Bankas bu ile görevlendirildi. Her türlü yaplacak ilemin takibini yapp sonlandracak. Bu anlamda giriimciye çok önemli kolaylklar, imkanlar salamtr. Tüm giriimcilerimizi, yatrmclarmz, iadamlarmz rnaka, bölgeye yatrm yapmaya davet ediyorum. imdi Haburda yeni bir köprü ina ettik ve inaat bitti. u anda balant yollar yaplyor. nallah en ksa zamanda onlar da bitecek ve zannediyorum Nisan sonunda bitmi olacak. nallah oralarda yeni köprüyü hizmete açm olacaz.

pekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Tuncay Bayraktar, Habur Snr Kapsndan 2016 yl içerisinde 1 milyon 138 bin büyük ve küçük araç giri ve çk ilemi gerçekletiini belirterek, öyle konutu:

PEKYOLU GÜMRÜK MÜDÜRLÜÜ

Günde 3 bin 200e yakn büyük ve küçük araç giri ve çk yapld. 2016 ylnda yine Habur Snr Kapsnda 1 milyon 734 bin yolcu ilemi gerçekletirilmitir. Iraka 7.2 Milyar dolar olan ihracatmzn 2 milyar dolardan fazlas bölge müdürlüümüzün balantlarnda gerçekletirilmitir. Bu ihracatn yaklak 1.2 milyar dolar da Silopide bulunan pekyolu Gümrük Müdürlüünden yaplmaktadr. Bu çok önemlidir. Zira 1 milyar dolarn üzerinde ihracat yapan 15 ilimiz vardr ve rnak üretmedii halde 15inden bir tanesidir. 2014te 335 kaçakçlk olaynda 8 milyon lira deerinde mal ele geçirilmitir. 2015 ylnda 375 olayda 104 milyon lira, 2016 ylnda 1 bin 52 kaçak yakalanma olaynda yüzde 270 art ile 65 milyon olarak gerçeklemitir.

Ana Sayfaya Git