Hakikatın Gerçekleri

Ekonomi Bakanı: Asgari ücret 2 bin mi olsun, 5 bin mi olsun; olabildiğince yüksek olsun, tek tasamız ölüm olsun!

Haberler 19.11.2017 - 10:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, asgari ücretle ilgili, Hiç kimse bana unu söylemesin, bu ülkede asgari ücretle ilgili bin 200 mü olsun, 2 bin 500 mü olsun, 5 bin mi olsun? diye sordu. Olabildiince yüksek olsun diyen Zeybekci, Ülkemin kaynaklar öyle bir notkada olsun ki, Türkiyede üstadn dedii gibi, öyle bir hayat olsun ki tek tasamz ölüm olsun. Herkes mutlu olsun. Refah yüksek olsun. Ama hayatn gerçekleri var. Ülkemizin gerçekleri ve gelirleri var. Sralamalar var ifadesini kulland.

ASGAR ÜCRET OLABLDNCE YÜKSEK OLSUN

Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, TÜRKONFED 21. Giriim ve Dünyas Zirvesine katld. Zeybekci konumasnda gündemle ve asgari ücretle ilgili dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Nihat Zeybekcinin açklamalar öyle.

Zeybekci, bütçe giderleri içindeki kamu personel giderlerinin paynn 2004 ylndan bugüne kadar yüzde 20ler seviyesinden yüzde 30lar seviyesine geldiini belirtti ve ekonomi dünyasnn sessizliine deindi. Zeybekci sözlerine öyle devam etti: Hep beraber ekonomi dünyas olarak unda sessiz kalyoruz. Artk tartmay bu noktadan sürdürmek lazm. Vatandalarmn eitimde, salkta, ulamda frsat eitlii mi yoksa Samsundaki bir memurun Denizlideki bir memurla evlilii mi benim anayasadaki önceliim? Gelin hep beraber bunu tartalm. Arada tercih yapmadan baz eyleri cesurca tartmadan etrafnda dolamayalm. Sizler, sivil toplum kurulular siyaseti cesaretlendirmek, destek vermek zorundasnz.

ASGAR ÜCRET 4 KLK BR ALENN GEçM ÜCRET DELDR

Asgari ücretle ilgili de açklamalarda bulunan Bakan Zeybekci, asgari ücretin olabildiince yüksek olmas gerektiini ancak ülkenin de gerçekleri olduunun altn çizdi. Asgari ücretin milli gelire orannda Türkiyenin en üst seviyelerde olduunu söyleyen Zeybekci, yine de bu ücretin yeterli olmadn vurgulayarak öyle konutu:

Hiç kimse bana unu söylemesin, bu ülkede asgari ücretle ilgili bin 200 mü olsun, 2 bin 500 mü olsun, 5 bin mi olsun? Olabildiince yüksek olsun. Ülkemin kaynaklar öyle bir notkada olsun ki, Türkiyede üstadn dedii gibi, öyle bir hayat olsun ki tek tasamz ölüm olsun. Herkes mutlu olsun. Refah yüksek olsun. Ama hayatn gerçekleri var. Ülkemizin gerçekleri ve gelirleri var. Sralamalar var.

Asgari ücretin milli gelire oranna baktmz zaman en üst seviyelerdeyiz. Yeterli mi? Yetmez biliyorum.

Asgari ücret 4 kiilik bir ailenin geçim ücreti deildir. Asgari ücret bir i için bir hizmet için verilebilecek ülkenin imkan ve kaynaklarn zorlayarak belirlenen bir ücrettir. Yeterli midir? Deildir. Dünyann hiçbir yerinde yeterli deildir.

Ana Sayfaya Git