Halkbank'tan 6 ay geri ödemesiz kredi!

Halkbank, yeni kredi paketiyle kadın girişimcilere 6 ay ödemesiz dönemli toplam 36 ay vadeli 100 bin liraya kadar destek sunuyor. Bu krediden yeni iş kuracak ve işini büyütmek isteyenler yararlanabilecek.

Haberler 10.03.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamu bankalarnn yatrm yapmak isteyen giriimcilere yönelik desteklerine bir yenisi daha eklendi. Dün stanbuldaki Üreten Kadnlar Zirvesinde müjdeyi veren Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, lk defa iini kuracak ya da halihazrda iini kurmu olan kadnlarmza yönelik Kadn Giriimci Kredisi ürünümüzü, hayata geçiriyoruz. Kadn giriimcilerin finansmana eriimini kolaylatrmak ve i fikirlerinin filizlenmesine imkan tanmak amacyla 100 bin liraya kadar destek sunacaz dedi.

ARANAN ARTLAR

ini kurmu olan kadn giriimcilere azami 100 bin liraya kadar, yeni i kuran kadn giriimcilere ise 50 bin liraya kadar kredi limiti tannyor. Yeni i kuran kadn giriimci için 6 aydan ksa süredir faaliyette bulunma art aranyor. Kadn giriimcilere bu limitler kapsamnda; asgari 5 bin lira ticari kredi mevduat hesab (Dost Hesap) ve asgari 5 bin lira limitli ticari kredi kart (Paraf KOB/Business/Esnaf Kart) ürünleri sunulacak. Ayrca kredide güncel faiz üzerinden indirim salanacak.

HANGLER VAR?

Yaratc fikirlerini hayata geçirmek isteyen kadnlarn yannda olmaya çaltklarn belirten Osman Arslan, ayrca Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl (KOSGEB) veri tabanna kaytl, aktif ve bilgileri güncel kadn giriimcilere pozitif ayrmclk yaptklar bir dier kredi ürün olan KOSGEB KOB Finansman Destek Paketinden de bahsetti. Arslan, bu kapsamda da cari kredi oranlarnn 10 puan altnda, düük maliyetle 70 bin liraya kadar destek sunduklarn belirtti.

30 YAINI DOLDURMAMI

Baka önemli bir desteklerinin daha olduunu belirten Osman Arslan, unlar söyledi: KOSGEB eitimini tamamlam ve 30 yan doldurmam genç kadn giriimci esnaf ve sanatkarlar için 100 bin lira limitli, en az 1 yllk ustalk belgesine sahip olup ustalk belgesi ile ilgili meslek kolunda son bir yl içerisinde kendi adna iletme kuran kadn giriimci esnaf ve sanatkarlar içinse 225 bin lira limitli, sfr faizli kredi kullanma imkan sunuyoruz.

KMLER FAYDALANABLR?

>Gerçek kii ahs iletmesi veya hisseleri toplamnn en az yüzde 50si bavuru tarihi itibaryla kadn giriimcilere ait olan tüzel kii iletmeler bavuruda bulunabilecek.

>Giriimci iletmeyi kurmusa veya bir iyeri kurmadan ikametgahn iyeri olarak kullanyorsa, kaytl olduu vergi dairesinden alnm vergi mükellefi olduunu gösteren belge aranacak.

>Kredi talebinde bulunan kadn giriimcinin, sahibi/ orta olduu iletmenin yönetimine ve faaliyetine aktif olarak katlyor olmas art var.

>Tüzel kii irketlerde birden fazla kiinin kadn giriimci kriterlerine uygun olmas halinde, yalnzca bir giriimciye kredi kullandrlabilecek.

ÖZELLKLER NELER?

>Kredinin vadesi 6 ay anapara ödemesiz dönemli toplam 36 ay.

>Kredi, aylk eit taksitli olarak kullandrlabilecek.

>Ödemesiz dönem faizleri 3er ayda bir tahsil edilecek.

>Kredi vadesi boyunca kadn giriimcilerden havale ve EFT ilemlerinden ücret alnmayacak.

Ana Sayfaya Git