Halkbank'tan esnaf ve sanatkarlara kredi desteği

Halkbank, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmamış olan ayrım yapmaksızın tüm esnafa 25 bin lira nakit kredi ve 25 bin lira ticari kart desteği vereceğini bildirdi.

Haberler 25.03.2020 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halkbanktan yaplan açklamaya göre Ekonomik stikrar Kalkan kapsamnda reel ekonomiye desteini sürdüren banka, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadele sürecinde ekonomik faaliyetlerine destek salamak amacyla esnaf ve sanatkarlara yönelik Esnaf Destek Paketini duyurdu.

Destek paketiyle devletin kamu saln ve ekonomik istikrar egüdümlü korumak üzere salgna kar kararllkla yürüttüü mücadelenin bir parças olunmas amaçlanmakta olup, paket kapsamnda letme Kredisi ve Paraf Esnaf Kart ürünleri sunulacak.

Hazine ve Maliye Bakanl faiz destei ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle kredi kullandrmlarna yönelik uygulama devam edecek.

Esnaf Destek Paketi kapsamnda, bugüne kadar faiz destekli kredilerden yararlanmam olan ayrm yapmakszn tüm esnaf ve sanatkarlarn da imkanlardan istifade edebilmesi amaçland. Bu kapsamda esnafa kullandrlacak iletme kredisinin limiti 25 bin lira, vadesi 36 ay olarak ve 6 aya kadar da ödemesiz dönem uygulanabilecek.

letme kredisi yannda, esnaf ve sanatkrlarn mal ve hizmet almlarnda taksitli ve vadeli ilem yapabilecekleri, çek ve senet ilemlerini kart üzerinden gerçekletirerek nakit aklarn düzenleyebilecekleri, çaltklar tedarikçilerden avantajlar salayabilecekleri Paraf Esnaf Kart Destek paketi kapsamnda 25 bin liraya kadar limitli olarak ayrca tanmlanabilecek.

- ESNAFA ÖZEL K YEN ÜRÜN

Hazine ve Maliye Bakanl faiz destekli iletme kredisinden esnaf ve sanatkar odalarna kaytl esnaf ve sanatkrlar yararlanabilecek.

Esnaf ve sanatkarlarn arlkl olarak faaliyet göstermekte olduu, perakende ticaret, ulatrma, imalat ve yiyecek-konaklama meslek kollar bata olmak üzere esnaf ve sanatkarlara yüzde 4,5 faiz oran ile 25 bin lira limitli iletme kredisi kullandrlmas amaçland.

letme kredisi yannda 3 ay ödemesiz dönemli, 12 aya kadar vadeli, 25 bin liraya kadar limitli Paraf Esnaf Kart ile esnaf ve sanatkarlar mal ve hizmet almlarnda taksitli ve vadeli ilem yapabilecek, çek ve senet ilemlerini kart üzerinden gerçekletirerek nakit aklarn düzenleyebilecek, çaltklar tedarikçilerden de avantajlar salayabilecek.

Ana Sayfaya Git