Hamsinin fiyatı 25 TL'ye çıkabilir

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsi avının erken başlaması ve aşırı avlanma sonucu av miktarında ciddi düşüş yaşandığını söyledi. Arslan, hamsi fiyatlarının ilerleyen günlerde 25 TL'ye çıkabileceğini belirtti.

Haberler 04.12.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arslan yapt açklamada, palamuttan umduunu bulamayan balkçlarn, kasm ortalarnda balamalar gereken hamsi avna eylül itibaryla baladklarn belirtti.

Karadenizde son yllarn en bol hamsi avclnn yapldn dile getiren Arslan, Bu sezon avlanan balk miktar 300 bin ton civarnda. Her gece denize açlan onlarca tekne, binlerce kasa balkla liman ve barnaklara döndü dedi.

Arslan, hamsi avnn erken balamas ve ar avlanma sonucu av miktarnda ciddi düü olduunu ifade etti.

HAMSNN FYATI ARTTI

Havalarn iyi gitmesi durumunda aralk aynda da zaman zaman tezgahlarda bol miktarda hamsi bulunabileceini belirten Arslan, Hamsi kaybolmaya balad. u anda daha souk sulara göç ediyor. Yava yava sezonun sonuna geliniyor. Tekneler zamanndan önce alarn toplamaya balad, sezon erken kapanacak diye konutu.

Arslan, av miktarnn azalmasnn fiyatlara da olumsuz yansdn dile getirerek, Giresunda 5 lira olan hamsi fiyatnn 10-15 liraya kadar yükseldiini söyledi.

Önümüzdeki günlerde uygun fiyata hamsi yemenin imkansz olduunu savunan Arslan, fiyatlarn 20-25 liray bulabileceini kaydetti.

Ana Sayfaya Git