“Hani hak ettiği değeri görüyor”

Hani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Şaban Arda Yazıcı, onlarca proje ile ilçe genelinde büyük bir hizmet atağının yaşandığını belirterek, “Daha önce türlü problemleri barındıran, çöpü dahi alınmayan ilçemiz, kırsal mahallelerimiz ve en büyük mahallelerimizden Gürbüz Mahallesi ve Kuyular Mahallesi bugün hazırladığımız çeşitli projeler ile hak ettiği değeri görüyor” dedi.

Haberler 24.09.2017 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani lçe Kaymakam ve Belediye Bakan aban Arda Yazc mahalle gezilerini sürdürüyor. Yazc, bir taraftan belediye eliyle yaplan çalmalar yerinde incelerken, dier taraftan da yaplan hizmetler hakknda vatandalara bilgi veriyor. Gürbüz Mahallesinde gerçekletirilen yol, parke ta, park, spor tesisi ve scak karm asfalt çalmalarn yerinde inceleyen Bakan Yazc, belediye tarafndan hazrlanan onlarca proje ile ilçe genelinde tarihi büyük bir hizmet atann yaandn söyledi.

EKSK GÖRDÜÜMÜZ TÜM SORUNLARLA LGL PROJELER LçEMZE KAZANDIRDIK

Yazc, çok geni bir corafyada hizmet vererek, vatandalarmzn hem yaam kalitesini yükseltmek hem de var olan skntlarn çözmek anlamnda ilçemiz genelinde önemli ve tarihi çalmalar yapyoruz. lçemizdeki tüm sokaklarmza parke ta, ilçe merkezi ve grup köy yollar ile iki büyük mahallemiz olan Gürbüz ve Kuyular karayolunun asfalt çalmalarn balatp ilçe merkezi ve mahallelerimizdeki yol bakm onarm, taziye evi, türbe, cami bakm onarm, mezarlklarn bakm onarm, çocuk parklar, istinat duvar, içme suyu sondaj çalmalar, su ishale hatt çalmalar, atksu artma tesisi, gençlik merkezi, otogar, hayvan pazar, mezbahane, itfaiye binas, belediye makine ikmal binas, çeitli mahallelerde kanalizasyon yapm, 6 mahallede toplam 19.650 metre uzunluunda dere slah çalmalar spor tesisleri ve asfalt çalmalaryla eksiklikleri tamamlayp yeniliyoruz. Bir dier projemizde ilçemiz çar caddesinde enerji nakil hatlarnn yerin altna alnmas idi. Bu çalmalar da balattk. lçemize görkem katacak yepyeni bir prestij cadde ina ediyoruz ifadelerini kulland.

VATANDAIN PARASINI BOA HARCAMADIK

Vatandalarn parasyla alnan ve belediyenin kulland hiçbir malzemesini boa harcamadklarn ve heba ettirmediklerini vurgulayan Bakan Yazc, sözlerini öyle sürdürdü:

Hizmet atamz zaten tüm hzyla devam ediyor. Biz laf üreterek proje üretmeyen, vatandan talebini önemsemeyen bir belediyecilik yapan anlaya sahip deiliz, olmayz. Devletimizin bize sunmu olduu imkanlar dahilinde ve vatandalarmzdan aldmz güç ile çalma gücümüz ve inancmz var. Bugün Hani ilçemiz öyle bir konuma geldi ki, hayata geçirdiimiz projelerin bir yansmas olarak arsa ve emlak deerlerinin sürekli artt, ilçemizde insanlarmz buray artk yaam yeri olarak seçtii bir ilçe konumuna geldik. çocuklarmz ve gençlerimizi kötü alkanlklardan uzak tutmann yolunun spor ve kültürel tesislerle mümkün olaca düüncesiyle gençlik merkezi projesi ve kültür merkezi binamza ek olarak 9 mahallemize tam teekküllü spor kompleksleri, futbol ve basketbol sahalar ina ederek hizmete sunuyoruz. Ayrca okullarmza spor malzemesi desteini sürdürüyoruz. Tüm okullarmz basketbol potas, voleybol filesi ve masa tenisi ekipmanlar ile donattk. lçemizde Ayn-Kebir Meydan olarak tabir edilen alan, hazrlanan projelerimiz ile ilçeye son derece kötü görüntü kirlilii veren ve metruk durumda olan, yaklak 40 yldr yklmay bekleyen dükkanlar ykarak alan genilettik. O alan da halihazrda inasn yürüttüümüz prestij caddesinin içine kattk. Merkez Park olarak kullanlan metruk alann Belediyemizin ald karar ile ykmn gerçekletirdik. Oray da yine Belediyemizin ald bir karar ile 15 Temmuz ehitler Meydan adn vererek, 15 Temmuz Milli rade adnda görkemli bir park ile ilçenin tarihini simgeleyen bir de saat kulesi yapacaz çalmalar ksa süre içinde bitmi olacak. Necip Fazl Ksakürek Gençlik ve Kültür ve Sanat Merkezimizde halkmzn hizmetine sunduumuz ve vatandalarmz tarafndan büyük talep gören tesislerimizdir.

MAHALLE SAKNLERNDEN YAZICIYA TEEKKÜR

Dört dönem belde olan ve son kararname ile mahalle statüsüne geçen Gürbüz Mahallesi sakinleri yaplan hizmetlerden ötürü Bakan Yazcya teekkür etti. AK Partili Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Aslan da unlar kaydetti:

5 bin 500 nüfusa sahip mahallemiz yllarca belediye hizmetlerinden mahrum braklmt. Belediye Meclis üyesi olarak defalarca önceki belediyelere hizmet taleplerimiz oldu. Hizmet bir yana devletimizin yannda saf tuttuumuz için mahallemiz bir nevi çöplük olarak kullandrlarak cezalandrld. Bakan Yazc, sadece Gürbüz Mahallesine deil her yere hizmet götürüyor. Kap kap dolayor, eksikleri anlatyoruz o da programa derhal alyor ve ksa sürede de çalmalar balyor. Hani deiiyor hizmet yaplyor. lçe merkezi ve köyler adeta antiye halinde. Köyümüzde yaplmas planlanan çalmalarn tamam programa alnd. Ksa sürede yapmna balanacak ve devam etmekte olan yatrmlar var. Bakanmza mahalle halk olarak güvenimiz tamdr.

Bakan Yazcnn Gürbüz Mahallesinde yapt denetimlere Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ve DSK Genel Müdürü Ahmet Karada da elik etti.

Ana Sayfaya Git