Hasankeyf-2 Köprüsü açılıyor

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde inşa edilen ve 1001 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olan Hasankeyf-2 Köprüsü, BUGÜN törenle hizmete sunulacak.

Haberler 05.03.2021 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulatrma ve Altyap Bakanlndan edindii bilgiye göre, Türkiyenin hzla gelien sosyoekonomik yapsna bal olarak artan enerji ve tarmsal sulama ihtiyacn karlamak amacyla yapm gerçekletirilen Ilsu Barajnn su tutmaya balamasyla Hasankeyf ilçesi ve Batman-Mardin yolu su altnda kald.

Bu kapsamda, yeni yerine tanan Hasankeyfe ulam salayacak, ayn zamanda Batman-Midyat yolunda yaplan Hasankeyf varyantna geçi sorununa çözüm olacak Hasankeyf2 Köprüsü, Ilsu Baraj Göleti üzerinde ina edildi.

1001 metrelik uzunluuyla Türkiyenin en uzun köprüleri arasnda yer alan bölünmü yol standardndaki proje kapsamnda yayalar için de bir geçi yolu yapld.

Hibrit tasarma sahip Hasankeyf-2 Köprüsünün maksimum ayak yükseklii 90 metre, maksimum açkl 168 metre oldu. Köprünün 681 metresi dengeli konsol, 320 metresi prefabrik kirili olarak ina edildi.

HEM YOL GÜVENL HEM KONFOR ARTTI

Yapm çalmalarna Nisan 2014te balanan Hasankeyf-2 Köprüsü, Ilsu Baraj çalmalar kapsamnda baraj göleti altnda kalan Batman-Hasankeyf-Gercü-Midyat yolunun göl sahas dndan yeniden ina edilerek Hasankeyfin yeni yerlekesine ulam salamak için projelendirildi.

Projeyle Batman, Mardin ve Habur Snr Kaps arasnda balant salanrken, yol güvenlii ve konforu da artrlm oldu.

Projenin açl törenine Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann video konferans yöntemiyle, Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolunun da bizzat açl gerçekletirmesi planlanyor.

Ana Sayfaya Git