Hasta bakana bin 27 TL maaş

Evde engelli hastası olanlar için bakım parası ödeniyor. Rapor ile birlikte Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne başvurmak yeterli. Temmuzda maaş miktarı bin 27 TL oldu.

Haberler 31.08.2017 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Devlet, evde bakma muhtaç yal ve engelli yaknna bakanlara maa destei salyor. Bu destek, memur maalarndaki artla yükseldi.

DESTEK BN 27 LRAYA YÜKSELD

Destek tutar bu yln ilk yarsnda 960 lira olarak uygulanyordu. Postann haberine göre; Memur maalarndaki yükselile birlikte, evinde yüzde 50 raporu olan engelli yaknna ya da yalsna bakana ödenen aylk bin 27 liraya yükseldi. Bakasnn yardm ve bakm olmadan gündelik hayatn devam ettiremeyen yaknlarna bakanlar, bu paray almaya hak kazanyor. Ödemeden yararlanmak için tam teekküllü bir hastaneden rapor alnmas art. Engelli Salk Kurulu raporunda engel orannn yüzde 50 ve üzerinde olarak belirtilmesi, ayrca ar engelli ibaresinin yer almas isteniyor. Eer bu tür bir engelli yaknnz varsa onun akrabas olmanz, ayn evde yaamanz ya da vasisi olmanz artyla bakm paras almaya hak kazanyorsunuz.

GELR DURUMLARINA BAKILIYOR

Salk raporuyla birlikte bakm ücreti alacak kiilerin gelir durumlarna da baklyor. Hanede kii bana düen gelirin net asgari ücretin (asgari geçim indirimsiz tutar) 3te 2sinden düük olmas art aranyor.

Ana Sayfaya Git