"Havalar soğuyunca patlıcan fiyatı arttı"

Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Akbaş "Patlıcan şu ana kadar geçen yılki piyasa fiyatlarının altındaydı. Sıcak giden havalar birden soğuyunca, patlıcan fiyatı aniden arttı"

Haberler 04.01.2018 - 08:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Haller Federasyonu Genel Bakan Yardmcs Faruk Akba, geçen yln aralk ay zam ampiyonu olan patlcann, fiyatnn artmasndaki temel sebebin aniden düen hava scaklklar olduunu bildirildi.

Akba, ülke genelinde hava scaklklarnda ani düü yaandn söyledi.

Tüketici fiyatlar baznda aralk aynda yüzde 23,10 ile en yüksek fiyat artnn patlcanda yaandn hatrlatan Akba, unlar kaydetti:

PATLICAN FYATI ARTTI

Havalar souyunca baz sebze ve meyve fiyatlarnda art normal. Piyasa bazen talebi karlamaya tam olarak yetmiyor. Patlcan fiyatndaki art anormal deil. u ana kadar fiyatlar zaten normalin altndayd. Patlcan u ana kadar geçen ylki piyasa fiyatlarnn altndayd. Scak giden havalar birden souyunca patlcan fiyat aniden artt. Geçen yl bu dönem 4 lira civarnda sattmz patlcan u anda ortalama 3 liradan gidiyor.

Narenciye ürünlerinden mandalinada da hasat sezonunun bitmesi dolaysyla yüzde 12,88 art görüldüünü anlatan Akba, u an tam portakal mevsimi, dolaysyla fiyat da düük. Fiyatlardaki deiimi mevsimsel süreçler etkiliyor. hracatn beklenenin üzerinde gerçeklemesi, seralarn selden zarar görmesi, havalarn soumasyla rekoltenin dümesi, özellikle sebze fiyatlarnn yükselmesine neden olmutur. dedi.

Ana Sayfaya Git