Hayvan borsası canlandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hayvan borsasının merkezi konumundaki Diyarbakır Canlı Hayvan Borsası'nda, ramazan öncesinde hareketlilik başladı. Canlı kuzu ve dananın kilosu 18, hazır kuzunun kilosu 40, hazır dananın kilosu ise 30 liradan satılırken, besiciler artan yem fiyatlarından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

Haberler 06.05.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgede birçok hayvan yetitiricisi, sabahn erken saatlerinde getirdikleri hayvanlarn pazarda sata sunarken besiciler, artan yem fiyatlarnda yaadklar skntlar anlatt. Besici Remzi Gümü, yem alm için besicilere desteklerin artmas gerektiini belirterek, Yemden dolay sknt yayoruz. Kazancmz yok. Yem fiyatlar ise pahal. Kazanç sknts yayoruz. Yem fiyatnn yüksek olmas esnaf olarak bizi skntya koyuyor. Yem sat noktalarnn besicilere fayda salamasn istiyoruz dedi.

MARKETLER 60 LRAYA SATTII ET 30 LRAYA ALIYOR

10 yllk besici Mehmet Uyan ise hayvanlar ucuz fiyata sattklarn ifade ederek, Tarm ve Orman Bakanlnn besicilerin sorunlarn dinlemesini istedi. Uyan, u an yem torbasn 80 liradan alyoruz. Dana etini ise kilosu 30-31 liradan ancak satyoruz. Besiciler olarak zor durumdayz. Marketlerde kilosu 50- 60 liradan satlan etin fiyatnn niye bu kadar yüksek olduuna da ayorum. Ama bizden ne kadara aldklarn dikkate alsnlar. Yetkililerin bu ie el atmalarn istiyoruz. Devletin bu konuda duyarl olmas gerekiyor. Böyle devam ederse bayramdan sonra herkes bu ii brakma aamasna gelecek diye konutu.

Ana Sayfaya Git