Hayvan yetiştirici desteğe seviniyor

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, yetiştiricilere düşük faizli kredi imkanı sağlandığını ve anaç koyun keçi destekleri ödemesinin yarından itibaren başlayacağını belirterek, "Hem düşük faizli kredi imkanı hem de anaç koyun keçi desteği yetiştiricilerce sevinçle karşılandı." dedi.

Haberler 27.03.2020 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çelik, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgnyla mücadelede alnan tedbirleri ve yaplan çalmalar desteklediklerini söyledi.

Yerli üretimin gda güvenliinin teminat olduunun bu süreçte daha iyi anlaldna iaret eden çelik, Tarm ve Orman Bakanmz Bekir Pakdemirlinin yönlendirmeleri dorultusunda ülkemizi besleyen tarm sektörünün çalmalar aralksz ve youn bir ekilde devam etmektedir. diye konutu.

çelik, üreticilerin de zorlu bir süreçten geçtiinin altn çizerek, unlar kaydetti:

Bu zorlu dönemde de devlet baba her daim bizimle olduunu bir kez daha göstermi ve birçok alanda destek müjdelerini bize vermitir. Tarmsal üretim için düük faizli kredi kullanm imkan tannmtr. Bu kapsamda geleneksel hayvansal üretim yapan iletmelerimiz, 100 bin liraya kadar yüzde 100 sübvanse kredi kullanabilecek. 100 bin lirann üzerindeki krediler ise en az yüzde 50 sübvanse edilecek. Son olarak bizim de talebimizle anaç koyun keçi destei öne çekildi. Anaç koyun keçi yarndan itibaren ödenmeye balanacak. Hem düük faizli kredi imkan hem de anaç koyun keçi destei yetitiriciler tarafndan sevinçle karland.

- Yetitiricilerin evden çalma anslar yok

Salgnn daha fazla yaylmamas için vatandalara evde kaln çars yapldn hatrlatan çelik, yetitiricilerin evden çalma gibi bir anslar olmadn ifade etti.

çelik, Salgnn yaylmamas noktasnda yetitiricilerimizin sürülerini en az kii ile mümkünse toplu yaamn olduu yerlerden uzakta gütmesini tavsiye ediyorum. dedi.

Kamu spotlarnn dikkatle takip edilip kiisel sala ve üretimdeki hijyen tedbirlerine uyulmasnn önemini de vurgulayan çelik, Kovid-19a kar kiisel hijyene dikkat edilmesi, alet-ekipmanlarn ve iletmelerin dezenfeksiyonun yaplmas gibi tedbirlerin normal hayata dönüü hzlandracan söyledi.

Bata Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan olmak üzere, tüm yetkililerin gayret ve çabalaryla yaanan zor sürecin en ksa zamanda atlatlacana inandn kaydeden çelik, bu süreçte hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine basal, hastanelerde tedavi gören vatandalara acil ifalar diledi.

Ana Sayfaya Git