Hayvan Yetiştirici Sevinçli!

Türkiye'de, hayvan ihtiyacının yurt içinden karşılanması amacıyla başlatılan ve 31 ili kapsayan uygulamayla, hayvan kayıt sistemi TÜRKVET'e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20, en fazla 200 baş düve alım bedelinin yüzde 30'u hibe olarak verilecek

Haberler 09.10.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede, hayvan ihtiyacnn yurt içinden karlanmas amacyla balatlan ve 31 ili kapsayan bir uygulamayla, hayvan kayt sistemi TÜRKVETe kaytl sr iletmesi olan yetitiricilere, en az 20, en fazla 200 ba düve alm bedelinin yüzde 30u hibe olarak verilecei bildirildi.

Türkiye Damzlk Sr Yetitiricileri Merkez Birlii Genel Bakan Yardmcs Yunus Baydar, Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca hayvan ihtiyacnn yurt içinden karlanmas amacyla üretici için destek amaçl uygulama balattn anmsatt.

Bu uygulama ile yetitiricilere düve alm destei verileceini bildiren Baydar, bakanln yapt ve 31 ili kapsayacak olan söz konusu destein, üreticiye önemli katk salayacana iaret etti.

Baydar, bu destein hayvanclk açsndan çok önemli olduunun altn çizerek, Damzlk düve destei verilecek olan ve mera hayvancl yaplan bu illerde zaten bakanln bir ksm destekleri var. Örnein Ardahan ve dier baz illerde buza destekleri mevcut. Bu bölgelerimizde Simental rkn, yani etçil rklar yaygnlatrmak istiyoruz. Bu açdan baktmzda düve alm desteklemesi önemli bir kalem. Bizler olumlu görüyoruz. dedi.

Söz konusu destekten yararlanlabilmesi için müracaatlarn bir süre önce baladn ve 10 Ekimde sona ereceini belirten Baydar, çok sayda üreticinin destekten yararlanmas için birlik olarak üreticiye destek verdiklerini kaydetti.

Devletin düve alm destei yetitiriciyi sevindirdi

Baydar, yetitiricilerin düve alm talebinin en az 20, en fazla 200 batan oluacan belirterek, Bu talepler 22 Kasmdan itibaren deerlendirmeye alnacak. Deerlendirmelerden sonra ocak aynda ise hayvanlarn temini ve hibe ödemeleri gerçekleecek. Bakanln belirledii hibe oran birim fiyatlar üzerinde yüzde 30 olarak gerçekleecek. ifadelerini kulland.

Üreticinin, talebini TGEM, Tarm Kredi Kooperatifleri, Üretici Merkez Birlii ve Gebe Düve Merkezlerinde karlayabileceini belirten Baydar, Bu destek, özellikle Simental ve etçil hayvancln yaygnlatrlmas için önemli bir çalma. Besi materyali yapan Dou Anadoluda da bu destek daha anlamldr. Belki tüm üreticilerimizin talebini bekleyemeyiz ama faaliyeti orta ölçekli olanlarn müracaat etmelerini isteriz. dedi.

Baydar, müracaatlarn il ve ilçe gda tarm ve hayvanclk müdürlüklerince alndn sözlerine ekledi.

- çok iyi bir uygulama

Hayvanclk yapan Ersin Ürker, damzlk düve desteinin bölge hayvancl için olumlu bir destek olduunu belirterek, Aslnda çok iyi bir uygulama. Henüz tam bilgi sahibi deilim. Yeterince bilgi sahibi olup, durumum el verirse ben de yararlanacam. dedi.

Hibe destei Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca yetitirici bölgesi olarak belirlenen Ar, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, çankr, çorum, Elaz, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümühane, Idr, Kars, Kastamonu, Kayseri, Krehir, Malatya, Mu, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, rnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat illerinin yan sra anlurfada hayvan kayt sistemi TÜRKVETe kaytl sr iletmelerini kapsyor.

Söz konusu destek çerçevesinde bu illerdeki yetitiricilere, en az 20 ba, en çok 200 ba düve alm bedelinin yüzde 30u hibe olarak verilecek.

Ana Sayfaya Git