Hayvancılığa bahar getirir

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik: "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği yaylalara çıkma yasağının kaldırılması, ülkemizdeki hayvan sayısına olumlu yansıyacak" dedi.

Haberler 11.02.2018 - 12:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Damzlk Koyun Keçi Yetitiricileri Merkez Birlii (TÜDKYEB) Genel Bakan Nihat çelik, terör olaylar nedeniyle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde uygulanan yaylalara çkma yasann kaldrlmasnn ülkedeki hayvan saysn olumlu etkileyeceini belirterek, Yetitiricilerimizin dört gözle bekledii meralar açld zaman bizim için en güzel bahar olacak. dedi.

çelik, Türkiyedeki hayvan varl ve yayla yasana ilikin deerlendirmelerde bulundu. Küçükba hayvan saysnn geçen yl bir önceki yla göre yüzde 7,2 artarak 44 milyon 312 bine ulatn ifade eden çelik, bu rakamn sektör açsndan sevindirici olduunu söyledi.

çelik, artlara bölgeler itibaryla bakldnda Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinin öne çktna dikkati çekerek, ller baznda ise 2 milyon 523 bin 194 ile Van birinci, 1 milyon 894 bin 530 ile Konya ikinci, 1 milyon 732 bin 269 küçükba hayvanla anlurfa üçüncü srada yer ald. ifadesini kulland.

Söz konusu artn yetitirici saysna da yansdna iaret eden çelik, anaç koyun keçi desteklemeleri için müracaatta bulunan yetitirici saysnn geçen yl 198 binden 204 bine yükseldiini dile getirdi.

SEKTÖRE BAHAR GETRR

çelik, küçükba hayvan sektöründeki büyümenin devam için TÜDKYEB olarak çalmalarn sürdüreceklerini vurgulayarak, Özellikle AK Parti hükümetleri ve Bakanmz Ahmet Eref Fakbabann sektörümüze olan ilgisi bizlerde büyük bir güven oluturmaktadr. Devlet büyüklerimizin sektörümüze olan samimiyeti çalma ve üretme evkimizi daha da artrmaktadr. diye konutu.

Terör olaylar nedeniyle Dou ve Güneydou Anadolu bölgelerinde uygulanan yaylalara çkma yasann sektörü olumsuz etkilediini belirten çelik, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann müjdesini verdii yaylalara çkma yasann kaldrlmas, ülkemizdeki hayvan saysna olumlu yansyacak. Daha da önemlisi yetitiricilerimizin maduriyeti büyük ölçüde giderilecek. Yetitiricilerimizin dört gözle bekledii meralar açld zaman bizim için en güzel bahar olacak. dedi.

çelik, gerekli admlarn atlmas halinde küçükba hayvanclk sektörünün daha fazla büyüyebileceini dile getirerek, yetitiricilerden genellikle mays sonunda yaplan anaç koyun keçi destekleme ödemelerinin öne çekilmesi yönünde youn talep olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git