Hayvancılığa yüksek hibeler

Tunceli'de tarım ve hayvancılıkla ilgili 9 projeye 10 milyon lira hibe verilecek

Haberler 21.09.2021 - 01:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program kapsamnda imzalanan 14. etap sözlemeler ile 9 projeye 10 milyon 63 bin 87 lira hibe destei salanaca bildirildi.

l Tarm ve Orman Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, kentte, Tarm ve Orman Bakanlnca 2021 ylnda programa alnan büyükba hayvan ahr, küçükba al, bitkisel ürün ileme, souk hava deposu ve su ürünleri yetitiricilii konularnda toplam 9 projeye 10 milyon 63 bin 87 lira hibe ödemesi gerçekletirilecek.

Açklamada görülerine yer verilen Tarm ve Orman l Müdürü Orhan Kaya, Türkiyede tarmn gelitirilmesi noktasnda üretim kadar tarmsal sanayinin de gelitirilmesinin büyük önem arz ettiini belirtti.

Dünyada meydana gelen hzl ekonomik ve teknik deiimlerin dier sektörlerde olduu gibi tarma dayal sanayi sektörünü de ciddi ölçüde etkilediini ifade eden Kaya, unlar kaydetti:

10 milyon lira hibe verilecek

Bu deiim ülkelerin ve bölgelerin tarmda rekabet gücünü olumlu ya da olumsuz etkilemektedir. Tarmda ve tarma dayal sanayi iletmelerinde bölgesel, ulusal ve uluslararas rekabet edebilirlii artrmak için kapasitenin, verimliliin ve kalitenin arttrlmas, pazarn ihtiyaçlarna göre salkl ve güvenli üretim yaplmas büyük önem arz etmektedir.

Kaya, tüketici beklentilerine ve pazar ihtiyaçlarna uygun üretim yaplmasnn kentin rekabet gücünü arttracana iaret ederek, Bu kapsamda Bakanlmzca uygulanmakta olan Krsal Kalknma Yatrmlarnn Desteklenmesi Program çerçevesinde yaplan modern tesisler, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yaplmasna zemin oluturacaktr. ifadesini kulland.

Orhan Kaya, hibelerin destekten yararlanan yatrmclara hayrl olmasn diledi.

Ana Sayfaya Git