Hayvancılık hız kesmiyor

Diyarbakır'da tarım ve hayvancılıkta üretim hız kesmeden sürüyor Diyarbakır’da korona virüs önlemleri sürerken, tarım ve hayvancılıkta üretim hız kesmeden devam ediyor.

Haberler 24.04.2020 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda korona virüsle mücadele sürerken, tarm ve hayvanclk üretimleri de ayn oranda devam ediyor. Sur Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Abdullah çiftçi, ilçeye bal Köprüba Mahallesindeki sera ve tarmsal arazilerde yaplan çalmalar incelemedi. Yaplan incelemenin ardndan açklamada bulunan Kaymakam çiftçi, ülkede korona virüs vakas görülmesi ile birlikte büyük bir çalma balatldn söyledi.

TARIM VE HAYVANCILIIN GELMES

Kaymakam çiftçi, Korona virüs tehdidinin ülkemizde vaka göstermeye balamasyla Cumhurbakanmzn önderliinde tüm kamu kurum ve kurulular ülkemizin en az zararla çkmas noktasndan önemli çalma balattlar. Bu çalma içerisinde tabi üretim zincirinin devam etmesi çok çok önemlidir. Artk üretenin ve gdas olann güçlü olduu bu dönemde, üretim zinciri ile gda stoklarnn en iyi korunmas noktasnda ülkemiz genelinde bir çalma var. Sur ilçemizde önemli tarm ve hayvanclk merkezlerinden birisidir. 3 bin 600 kaytl çiftçimiz ve 780 bin hektarlk bir alan da önemli bir çalma yürütülerek tarm faaliyete devam ediliyor. Bütün yönleri ile alnan kararlar ve genelge çerçevesinde çiftçilerimizin etkilenmemesi ve üretim zincirinin bu süreçten devam etmesi noktasnda gerek ilçe olarak ve gerekse de il olarak Valimiz Hasan Basri Güzelolu koordinesinde alnm durumdadr. Ayrca çiftçilerimizin rekoltelerinin yüksek olmas açsndan önemli çalmalar bulunmaktadr. Bu yl yalarn zamannda ve kararnda yam olmas dolaysyla da gerek buday, arpa, mercimek ve dier bütün ürünlerde önemli bir rekolte artn bekliyoruz. nallah bu bereketli yln sonunda da ülkemizin ve tarm sektörünün daha güçlü çkt, her yönüyle de ülkemizin adna kazanm olacak bu süreci hep beraber atlatm olacaz diye konutu.

RAMAZAN SONUNDA NSANLIK BU VRÜSTEN KURTULMU OLACAK

Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisinin açlnn 100. yl dönümü olduunu ifade eden Kaymakam çiftçi, Bugün hem TBMMnin 100. yl dönümü ve ayn zamanda çocuklarmz ile bütün dünya çocuklar için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, ben bütün çocuklarmzn bayramn kutluyorum. Ülkemiz adna nice yüz yllar diliyorum. Yine beraberinde bu akam sahura kalkm olacaz ve Ramazan ayn idrak edeceiz. nallah Ramazan ay vesilesiyle birlik beraberlik ve kardelik duygularnn en yüksek seviyede yaand ve içinde bulunduumuz bu sürecin almas noktasnda vatandalarmzn dualarla katkda bulunacaklar hayrl bir ramazan geçirmelerini diliyorum. Ramazan ay sonunda bütün ülkemiz ve insanlk bu virüsten kurtulmu olacak diyorum eklinde konmutu.

Ana Sayfaya Git