Hazır betonda mücbir sebep

Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık "Salgından ilk aşamada ve doğrudan etkilenecek imalat sanayi sektörlerinin başında yer almaktayız" dedi.

Haberler 09.04.2020 - 02:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Türkiye Hazr Beton Birlii (THBB) Yönetim Kurulu Bakan Yavuz, salgndan dorudan etkilenecek imalat sanayi sektörlerinin banda yer aldklarn belirterek, Bu kapsamda, nasl ki inaat sektörü mücbir sebep içerisinde deerlendirilmise, ona girdi salayan en temel sektör olan hazr beton sektörü de bu kapsamda deerlendirilmeli. ifadesini kulland.

Yavuz, yapt yazl açklamada, Hazr Beton Endeksi 2020 Mart Ay Raporuna göre, Faaliyet Endeksinde hzlanma görüldüünü, Beklenti Endeksinin, endeksin uygulanmaya baland 45 ayn en düük deerine gerilediini bildirdi.

Güven Endeksinde ise ciddi bir düü yaandn kaydeden Ik, beton faaliyetlerindeki hzlanmann gelecek dönemde ortadan kalkmasn beklediklerini aktard. Marttaki hzl beton dökümünün bayramlardan önceki sürece benzetilebileceini kaydeden Yavuz, beklenti endeksindeki tarihi düüün, inaatn uzun dönemli bir durgunlua hazrlandn kendilerine gösterdiini anlatt.

Ik, tamamen iç pazar odakl çalan ve ihracat imkan bulunmayan hazr betonun inaattaki daralmadan ilk etkilenen sektör olduunu belirterek, Sektörde 18 aylk geriye gidi sonrasnda, beklentilerin pozitife döndüü anda Kovid-19 salgnnn ekonomik etkileri ülkemizde derin olarak hissedilmeye balanmtr. ifadesini kulland.

Hazr beton mücbir sebep içerisinde deerlendirilmeli

Yavuz Ik, hazr beton sektörünün TCMB mart ay verilerine göre en düük 3. kapasite kullanm oranna sahip olduunu belirterek, salgndan ilk aamada ve dorudan etkilenecek imalat sanayi sektörlerinin banda yer aldklarn bildirdi.

Ik, Bu kapsamda, nasl ki inaat sektörü mücbir sebep içerisinde deerlendirilmise, ona girdi salayan en temel sektör olan hazr beton sektörünün de bu kapsamda deerlendirilmesi sektör için büyük önem arz etmektedir. Bu konuda sektörümüzün mücbir sebep içerisinde deerlendirilmesine dahil edilme talebimizi Hazine ve Maliye Bakanlna ilettik. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git