“Haziran-ağustos döneminde ihracat geçen yılın üzerinde gerçekleşti”

Türkiye İhracatçılar Meclisi Sektörler Konseyi Üyesi Çetinkaya, "Normalleşme sürecine baktığımızda haziran-ağustos döneminde ihracat geçen yılın üzerinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.

Haberler 05.09.2020 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye hracatçlar Meclisi (TM) Sektörler Konseyi Üyesi Rüstem çetinkaya, Avrupada yaanan talep daralmasnn hala eski seviyelerden uzakta olmasna ramen haziran-austos döneminde ihracatn geçen yln üzerinde gerçekletiini belirterek, Sanayimiz ihracat odakl üretim yapmaya ve alternatif pazarlar kefetmeye devam ediyor. ifadelerini kulland.

çetinkaya, yapt yazl açklama ile austos ay enflasyon ve d ticaret rakamlarn deerlendirdi.

Yeni normal olarak adlandrlan dönemin devam ettii austos aynda turizmin bir nebze canlandn ve tüketimin ikinci çeyrek öncesi döneme geldiini aktaran çetinkaya, haziran ayndan bu yana süren kredi genilemesinin boyutunun da 800 milyar TLyi atn bildirdi.

Talep bazl bir enflasyonun olutuunu aktaran çetinkaya, unlar kaydetti:

D ticaret tarafnda ise Avrupada yaanan talep daralmas hala eski seviyelerden uzakta olmasna ramen normalleme sürecine baktmzda haziran-austos döneminde ihracat geçen yln üzerinde gerçekleti. Sanayimiz ihracat odakl üretim yapmaya ve alternatif pazarlar kefetmeye devam ediyor. Hem enflasyonda hem de d ticarette son çeyrek verileri belirleyici olacak. Hem ülkemizin hem de dünyann ekonomideki durumunu salgnn seyri belirleyecek.

çetinkaya, son çeyrekte ortaya çkacak olan tablonun, Türkiyenin ekonomideki 2021 görünümünde belirleyici olacan, ekonominin 2021 rotasn son çeyrein belirleyeceini aktard.

Ana Sayfaya Git