Haziranda Türkiye'de iki önemli projenin heyecanı yaşanacak

Bu ay hizmete girecek Türksat 5A, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde Türkiye'yi dünyada yeni "Ku-Band" kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak

Haberler 07.06.2021 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede haziran ay içerisinde iki önemli projenin heyecan yaanacak. Bu çerçevede, Kanal stanbul Projesi kapsamnda yaplacak 6 köprüden ilkinin temeli ay sonunda atlacak, 3 Maysta yörüngesine yerleen Türksat 5A uydusu da hizmete alnacak.

Türksat 5A uydusu, 8 Ocakta baarl bir ekilde ABDnin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Üssünden uzaya frlatld. Uydu, 3 Maysta, hizmet verecei 31 derece dou yörüngesine ulat.

Yaklak bir ay süren test çalmalarnn ardndan Türksat 5Ann bu ay hizmet vermeye balamas hedefleniyor.

Elektrikli itki sistemi sayesinde 30 yl akn süreyle TV yayncl ve haberleme alanlarnda hizmet verecek Türksat 5A, televizyon yaynclyla veri haberleme hizmetinde Türkiyeyi dünyada yeni Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine tayacak.

500 BN KYE STHDAM SALANACAK

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 2011de açklad ve kamuoyunda çlgn proje olarak bilinen Kanal stanbul Projesi kapsamnda 6 köprü ina edilecek. Söz konusu köprülerden ilkinin temeli de haziran ay sonunda atlacak.

Yaklak maliyeti 15 milyar dolar olan Kanal stanbul Projesi kapsamndaki yaplacak 6 köprünün maliyeti ise 1,4 milyar dolar olacak.

çevresine iki ehrin ina edilecei kanaln yapm srasnda 500 bin kiiye istihdam salanacak.

Yaklak 200e yakn bilim insanyla hazrlanan ve en az 5 yl sürmesi beklenen projede, hiçbir yeil alan zarar görmeyecek.

Ana Sayfaya Git