Hediye bardak, 8 kişilik aileye gelir kapısı oldu

Elazığ'da maddi imkansızlık nedeniyle üniversite öğrenimini yarıda bırakmak zorunda kalan 27 yaşındaki Hasret Karakoç'un, hediye olarak aldığı fotoğraf baskı yöntemiyle hazırlanan kupa kendisinin, annesinin ve 6 kardeşinin geçim kaynağı oldu.

Haberler 11.12.2016 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda maddi imkanszlklar nedeniyle üniversite örenimini yarda brakmak zorunda kalan 27 yandaki Hasret Karakoçun hediye amacyla satn ald bask yöntemiyle hazrlanan bardak, ailesinin umudu oldu.

Karakoç, 5 yl önce Eskiehir Anadolu Üniversitesi Halkla likiler Bölümü 2. snfta örenim gördüü dönemde babasn kaybetti.

Bu nedenle annesi ve 10 kardei ile maddi sknt yaayan Karakoç, eitimini yarda brakmak zorunda kald.

Bu süreçte gündelik ilerde çalan annesine yardmc olmak için çalmaya karar veren Karakoçun yaam evlenen iki kardeine küçük bir hediye almak için fotorafç dükkannda gördüü bask yöntemiyle hazrlanan kupa sayesinde deiti.

Kardelerine bu kupadan satn alan Karakoç, ayn yöntemle çeitli hediyelik eyalar hazrlayarak satmaya karar verdi.

Yaklak 2,5 yldr evine ald bask makinesi ile hazrlad hediyelik eyalar satmaya balayan Karakoç, ksa sürede elde ettii geliri ile küçük bir dükkan kiralad.

ini büyük bir istikrarla sürdüren Hasret Karakoç, hem kendisinin, annesinin ve bekar 6 kardeinin geçimini salyor hem de iki kardeinin eitim masraflarn karlyor.

Karakoç, AA muhabirine yapt açklamada, babasn kaybettikten sonra ekonomik nedenlerle okulunu yarda braktn, bu süreçte 2 kardeinin evlendiini, annesi ve 6 kardei ile yaamlarn sürdürmek için çalmak zorunda kaldn söyledi.

Annem bize bakabilmek için bir süre tarla, bahçe ve temizlik ilerinde çalt. Ben buna daha fazla sessiz kalamadm. diyen Karakoç, annesinin omuzlarndaki yükü hafifletmek için bir i yapmaya karar verdiini belirtti.

O ANDA BEYNMDE MEKLER çAKTI VE BEN BU YAPABLRM DEDM

Karakoç, evlenen kardelerinin evlerine küçük bir hediye seçmek isterken tesadüfen fotoraf basks ile hazrlanan kupalar gördüünü anlatarak, O anda beynimde imekler çakt ve Ben bu ii yapabilirim. dedim. Daha sonra bask makinesi satn aldm. Makineyi temin ettiim yerde yaklak iki ay da eitim aldm. dedi.

Evde hazrlayp satt ürünlerin çevresindeki kiilerce ilgi görmesi üzerine sattan elde ettii gelir ile bir dükkan açtn belirten Karakoç, kendi iini kurmann mutluluunu yaadn kaydetti.

Annemin ve kardelerimin arkasnda ben varm. Toplumda özellikle gençlere ve kadn giriimcilere kar ön yarg ile yaklaanlar var. Baarm, yapamazsn, piyasa çok kötü, elinin hamuru ile erkek iine karma gibi söylemlerde bulunanlara en büyük cevaptr. Kardelerim benim gibi okulunu yarm brakmak zorunda kalmayacak. Daha sonra inallah ben de kazancmla kaldm yerden eitimime devam edeceim. ifadelerini kullanan Karakoç, kendisi gibi giriimde bulunmak isteyenlere cesur olmalar çarsnda bulundu.

N BÜYÜTMEK çN KOSGEBE BAVURDU

Karakoç, kiinin ayaklarnn üzerinde durmas için bir yerden balamas gerektiine iaret ederek, ilk adm attktan sonra baarnn geldiini belirtti.

Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanlnn (KOSGEB) genç giriimcilere verdii hibe destekten faydalanmak için bavuru yaptna ve hazrlad projeyi sunduuna dikkati çeken Karakoç, projenin onaylanmas halinde iini büyütüp, kendisi gibi genç giriimcilerin elinden tutmak istediini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git