Hediye puanları hemen tüketiniz

Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "sadakat kartları"nda biriken puanların 31 Aralık'a kadar kullanılması gerektiğini, aksi halde 1 Ocak itibarıyla bu hediye puanların silineceğini hatırlattı.

Haberler 19.12.2016 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aaolu, akaryakt istasyonlar, giyim, ayakkab, kozmetik, teknoloji ve tak maazalar, alveri merkezleri, zincir marketler ve ulam firmalarnn daha fazla kiiye ulaabilme ve kendilerine balama adna tüketicilere sadakat kart dattn söyledi.

Bu kartlarn saysnn son yllarda inanlmaz art gösterdiini ifade eden Aaolu, Bir tüketicide her bir sektörde bir kart olmuyor. Örnein cüzdannda 3 akaryakt firmasna ya da 5 zincir markete ait sadakat kart bulunuyor. Bu kartlar sayesinde neredeyse cüzdanlarda yer kalmad. dedi.

Aaolu, bu kartlarda kredi kartlarnda olduu gibi alveri yaptkça para yerine geçen puanlar biriktiini vurgulayarak, Her firma belirli miktarlarda puanlar yüklüyor. Bu puanlar biriktikçe para olarak kullanlyor. Tüketiciler biriken puan kadar alverii belki de ücretsiz yapacak ya da biriken puan kadar indirim alacaklar. Kredi kartnda olduu gibi sadakat kartlarnda da biriken puanlarn unutulmamasn, kullanlmasn öneriyoruz. Özellikle sadakat kartlarda yeni yla girerken puanlar siliniyor. 31 Aralka kadar puanlarn mutlaka kullanlmas gerekiyor, aksi halde hediye paralar 1 Ocak itibaryla silinmi olacak. diye konutu.

- Youn olmayan saatlerde puanlarnz kullann

Baz firmalarn bu konuda müterilerini uyardn belirten Aaolu, Bazlar ise hiç oral olmuyor. Unutsunlar bize kalsn diye bekleyenler var. Baz tüketiciler, kasalarda arkalarnda bekleyen dier tüketicilerin tepkilerinden çekindiklerinden puanlarn kullanamyor. Bu yüzden youn olmayan ve hafta sonu dndaki günler tercih edilmeli. ifadelerini kulland.

Öte yandan, Bursada bir alveri merkezi, müterilerine sadakat kartlarnda biriken puanlar kullanmalar için çarda bulundu.

Merkezin sadakat kartn kullananlara yaplan duyuruda, Kart kullananlar, yl sonuna kadar hem altn kampanyasna katlmaya hem de biriktirdikleri puanlarla kendileri ve sevdikleri için hediyeler kazanmaya devam edecekler. Yl boyu biriktiren puanlar ise 31 Aralk akam sfrlanarak yeni ylda tekrar puan biriktirmeye balanabilecek. Altn kampanyasna katlm ise 30 Aralk akam son bulacak. denildi.

Ana Sayfaya Git