Hem meslek hem kazanç

Siirt yöresinde genelde erkeklerin giydiği ve 500 yıllık geçmişe sahip şal şepik kumaş üretiminin yeniden canlanması, geleceğe taşınması için Eruh Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Müdürlüğünün ortak projesi ile 15 kursiyer eğitim görerek meslek sahibi oluyor. Kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor.

Haberler 05.09.2019 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

al epik kumann üretimi ve gelecek nesillere tanmas amacyla kurulan atölyede 15 kursiyerin eitim gördüünü belirten Eruh Halk Eitim Müdürü Seyfettin çelik, al epikin tiftikten yaplmasndan dolay yazn serin, kn scak tuttuunu, yöresel olarak özel günlerde giyilen bir kuma olduunu söyledi.

MESLEK VE PARA KAZANMA

20 yla yakn bir süre giyilebilen al epie yöre halknn rabet gösterdiini belirten Eruh Halk Eitim Müdürü Seyfettin çelik, Eruh Halk Eitim Müdürlüü ile KUR l Müdürlüü bünyesince açlan al-epik kursumuz devam etmektedir. Kursumuza toplam 15 kursiyere bir eitmen görevlendirilmitir. Kursiyerlerimize günlük 35 TL ayda 800 TLye tekabül eden bir ücret ödenmektedir. Kursiyerlerimiz aldklar bu ücretler sayesinde kursa daha fazla ilgi göstermekte, kursa daha canl bir ekilde devam etmekteler. Kursiyerlerimiz inallah kursun sonunda meslek sahibi olup al-epik kuman bölgemiz için bir gelir kayna olarak faaliyetlerini sürdüreceklerdir dedi.

Ana Sayfaya Git