Her alanda büyümeye devam!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "Türkiye bir yandan PKK, bir yandan DEAŞ, bir yandan FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken bir taraftan da Türkiye'yi büyütmeye gayret gösteriyor. Her alanda Türkiye büyümeye devam ediyor" diye konuştu.

Haberler 14.05.2017 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gümrük ve Ticaret Bakan Bülent Tüfenkci, Türkiye bir yandan PKK, bir yandan DEA, bir yandan FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken bir taraftan da Türkiyeyi büyütmeye gayret gösteriyor. Her alanda Türkiye büyümeye devam ediyor. dedi.

Türk Giriim ve Dünyas Konfederasyonunca (TÜRKONFED) düzenlenen, Giriim ve Dünyas Konseyi 39uncu toplants Diyarbakrda bir otelde yapld.

Bakan Tüfenkci, buradaki konumasnda, bu bölgenin terör sorunu olduunu, terörün bu bölgeyi esir ald zamanlar olduunu söyledi.

dünyasna gelin bu bölgeye yatrm yapn dediklerinde ilk artlarnn güvenlik olduunu belirten Tüfenkci, güvenlii salayamayan devletin, devlet olmayacan dile getirdi. Tüfenkci, Güvenliin bu bölgeler ve Türkiye için ne kadar önemli olduunu biliyoruz. Türkiye bir yandan PKK, bir yandan DEA, bir yandan FETÖ terör örgütü ile mücadele ederken bir taraftan da Türkiyeyi büyütmeye gayret gösteriyor. Her alanda Türkiye büyüyor, büyümeye de devam ediyor. diye konutu.

Cazibe Merkezleri Programna deinen Tüfenkci, Diyarbakrn programda yer almasnn çok önemli olduunu, 376 yatrmcnn kentte yatrm yapmak için bavuruda bulunduunu bildirdi. Tüfenkci, en ksa zamanda Kalknma Bakanlnn bu müracaatlar deerlenmesi ve bunlarn yatrma dönümesi temennisinde bulundu.

- 38 bin kiiye i imkan

Bu bavurular yatrma dönütüünde yaklak 38 bin yeni istihdam yaratlacan belirten Tüfenkci, yatrmlarn oluturaca yan sanayi de dikkate alndnda bölgenin farkl bir ekle kavuacan ifade etti.

Milletin iini, an ve ekmeini büyütmek, Türkiyeyi müreffeh ülkeler arasna yerletirerek insanlarn yaam standartlarn yükseltmek istediklerini söyleyen Tüfenkci, bunun için gece gündüz demeden çaltklarn dile getirdi.

Bunu yaparken terör örgütlerinin hiçbir ehri esir almalarna müsaade etmeyeceklerini ifade eden Tüfenkci, terörün milletin iradesine ipotek koymasn istemediklerini belirtti. Tüfenkci, Diyarbakra birileri yön verecekse, terör örgütleri deil, burada yaayan milletimizin yön vermesi gerekir. dedi.

Bakan Tüfenkci, Türkiyeyi, bölgesel gelimilik farklarnn azald, refahn ülkeye daha dengeli yayld, ekonomik ve sosyal imkanlarn güçlendii bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini, bunun için çaltklarn vurgulad.

Topyekün kalknma anlayyla hareket ettiklerini anlatan Tüfenkci, Cumhurbakanmzn dedii gibi batda ne varsa douda da onlar olacak mantyla hareket ederek bölgeye gerekli alt ve üst yap yatrmlarn ayn mantk içinde devam ettiriyoruz. Daha kapsayc hakkaniyetle ve kalkndrc kalknma anlaymzla geri kalm bölgelerimiz bata olmak üzere tüm bölgelerimizin rekabet gücünü nitelikli bir biçimde artrmay ve yerel potansiyeli harekete geçirmeyi temel bir görev olarak görüyoruz. dedi.

Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin ülkenin gelecee daha kararl admlarla yürüyüünü perçinleyen bir dönüm noktas olduuna iaret eden Tüfenkci, bu sistemin etkin ve hzl yönetim modeliyle bürokrasiyi de azaltacak ekilde yatrmcnn önünü açacana inandklarn bildirdi.

Bakan Tüfenkci, Özellikle 15 Temmuzdan sonra ve halk oylamasnn hemen öncesinde ülkemize ve ekonomimize yönelik baz güçlerin yürüttüü çirkin alg operasyonlarnn doru olmadn ifade etmitik. Bugün geldiimiz noktadaki göstergeler de o alg operasyonlarnn doru olmadn göstermektedir. ifadesini kulland.

adamlarna ve halka güvendiklerini, Türkiyeye güvenerek yatrm yapan hiç kimseyi bu ülkenin mahcup etmediini, bundan sonra da etmeyeceini belirten Tüfenkci, Türkiye bu frsatlar salyorsa yabanc sermayenin ülkemize geldiini önümüzdeki dönemlerde göreceksiniz. Yarg reformlarmz yapmamz, i yasalarmz yeniden düzenlememiz lazm. Bunlarla ilgili admlarmz attk. diye konutu.

- Ana gündem ekonomi

Kdem tazminat reformunu hayata geçireceklerini, 2019 ylndaki seçimlere kadar ana gündemin ekonomi olduunu dile getiren Tüfenkci, unlar kaydetti:

Hükümet olarak ekonomiye odaklandk. Ülke menfaatini ön plana alarak hareket ettik. Ekonomi politikalarn olutururken asla ve asla siyasi çkar gözetmedik. Hiçbir art altnda mali disiplinden taviz vermedik. Devletin ekonomideki arln azaltp özel sektör öncülüünde büyümeyi tevik ettik. Bundan sonra da ayn anlayla devam edeceiz. Ekonomide önümüzün açldn hep birlikte göreceiz. Siyasi istikrarmz kurumsallatrarak Cumhurbakanl Hükümet Sistemi ile ekonomik potansiyelimizi katlayacak güvenli liman özelliimizi pekitireceiz.

- Hiçbir sorun terörle çözülemez

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mehdi Eker de Kürt sorunu dahil hiçbir sorunun kan dökerek, terörle çözülmeyeceini söyledi.

Tank köyündeki katliamn dün yl dönümü olduunu anmsatan Eker, 15 tonluk bir kamyonu bombayla doldurup kent merkezine getirmek isteyen PKK terör örgütünün onlara geçit vermeyen köylülerin üzerinde bombay patlattn, 16 insann bedenini paramparça ettiini belirtti. Bunlar unutmadklarn ifade eden Eker, öyle konutu:

çatma olmasn diyoruz. Kediye kedidir demesini örenmemiz lazm. Devletin iyi niyetle yaklat ve bar olmas için gayret gösterdii çözüm sürecinde bu salonda bulunan i adamlarnn yaknlarn Liceye daa kaçrlp sorgulandn ve onlardan haraç alndn biliyoruz. kence edildiini biliyoruz. Bu yalan deil, gerçektir. Dünyann hangi ehrinde çözüm sürecinde, bombalarla gelip ehrin altn maynlayacak, silahlayacak ve ben buray igal ettim, buraya hendek ve barikat kuruyorum. diyecek. Biz de ona sessiz mi kalacaz? Öyle bir ey yok.

Kürt sorununun çözülmesinin önündeki en büyük engelin, bu sorunu terörle, iddetle çözmeye kalkan terör örgütü PKK olduunu vurgulayan Eker, Hepimizi öldüremezler ve öldüremeyecekler. Bazlarn öldürebilirler ancak kalan masumlar için sesimizi yükseltmemiz lazm. ifadelerini kulland.

- Sonuna kadar mücadele edeceiz

Sur esnafnn terör örgütü PKKnn kendisine verdii zarar bildiini ve tepkisini ortaya koyduunu anlatan Eker, unlar kaydetti:

Burada yaayan vatandalarla ayn ekilde bunu yüksek sesle söyleyebilmemiz lazm. Bütün sorunlarmzn kayna budur. 40 yldr bölgede PKK ve uzantlarnn neler yaptn biliyorum. 2012 ylnda açklanan tevik paketinde Diyarbakr için inanlmaz güzel imkanlar vard. Güvenlik yoksa, bomba patlyorsa, 15 tonluk kamyonlarla ehre girilip patlatlyorsa, emniyete tünel kazp patlama gerçekletiriliyorsa, polis ehit ediliyorsa, o ehirdeki insanlar güvenlikle ilgili kayg tar. Cumhurbakanmzn dedii gibi ortada silah, bomba, patlayc olduu ve bu yöntemle terör estirildii sürece bunlarla anladklar dilde mücadele edeceiz. Hiç bunun baka yolu yok, sonuna kadar mücadele edeceiz.

Eker, PKK terör örgütünün bölgenin kalknmasn istemediine iaret etti, Silvan Baraj Projesinin engellenmesi için PKK terör örgütünün defalarca saldr düzenlediini anmsatt.

Silvanda terör örgütü PKKnn döedii maynn patlatlmas sonucu 13 yandaki Frat Simpilin hayatn kaybettiini belirten Eker, Frat parçalayan mayn ne için döenmiti oraya? antiye yolunda gidip gelen araçlar patlatmak için döenmiti. Masum Frat o maynda parçaland. Silvan Barajnn antiyesine onlarca saldr gerçekletirildi. diye konutu.

Ermeniyi, Kürtü, Türkü, Süryaniyi, Keldaniyi ve daha birçok etnik dine ve dile mensup kiileri bu dar sokaklarda bar içinde yaatan bu ehirdir. Ne zaman tekçilie ve tekçi anlaya yöneldik, barn ifrelerini de unuttuk. Barn kodlarn yeniden kurmamz lazm. diyen Eker, bunun mümkün olduunu söyledi.

Vali Hüseyin Aksoy da Diyarbakrn son yllarda yaanan olumsuzluklar en az hasarla atlatabilmesi adna devletin bütün kurumlarnn büyük hassasiyet içinde çaltn ifade etti. Aksoy, Bu hassas çalmalarla gerek Diyarbakr gerekse de ülkemizin huzur ve güvenliinin en üst noktaya tanmas konusunda büyük gayretler gösterildi. Sorunlarmz varsa bunlar konuup tartacaz ancak hiçbir zaman karamsarla kaplmayacaz. Türkiye ve Diyarbakrn gelecei parlaktr. Hepimize önemli görevler düüyor. dedi.

Aksoy, son 15 yl içinde kente yaplan yatrmlarn 26 milyar liray bulduunu da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git