Her dört kişiden biri evini kiraya veriyor

Dünya genelinde evini kiraya veren kişilerin oranı belli oldu. Türkiye'de evini kiraya verenlerin oranı yüzde 24 olarak saptandı. Evini kiraya verenlerin en yüksek olduğu ülke ise yüzde 56 ile İsviçre olarak kaydedildi.

Haberler 14.03.2020 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medya takip kurumu Ajans Press, ev kiralar ile alakal basna yansyan haber adetlerini inceledi. Ajans Press ve ITS Medyann dijital basn arivinden derledii bilgilere göre, geçen yl kiralarla ile alakal basna 25 bin 451 haber yansd tespit edildi. Sadece bu yl içinde çkan haber adetleri incelendiinde ise 6 bin 359 adet yansma tespit edilirken, en konuulan balklar arasnda gelir dengesine oranla kira fiyatlarnn yükseklii yer ald. Özellikle geçtiimiz yl stanbulda, bu yl Elazda meydana gelen deprem sonras ev kiralarnda yaanan art ve frsatçlk medyaya da yansd.

EN AZ KRALAYANLAR SNGAPURDA

Ajans Pressin, RentCafe verilerinden elde ettii bilgilere göre, dünya genelinde evini kiraya veren kiilerin oran belli oldu. Türkiyede evini kiraya verenlerin oran yüzde 24 olarak saptand. Evini kiraya verenlerin en yüksek olduu ülke ise yüzde 56 ile sviçre olarak kaydedilirken, ikinci sraya yüzde 48 ile Almanya, üçüncü sraya yüzde 44 ile Avusturya ve Güney Kore, dördüncü sraya yüzde 38 ile Japonyann yerletii saptand. Evini kiraya verenlerin en az olduu ülke ise yüzde 10 ile Singapur olarak belirlendi. Singapurun üzerinde yer alan ülkeler ise yüzde 13 ile Rusya ve yüzde 17 ile Norveç olarak kaytlara geçerken, yaplan aratrmann kira beyannda bulunan resmi rakamlar üzerinden derlendii belirlendi.

Ana Sayfaya Git